Hvordan opprettholde gode bemanningsnivåer for din restaurant

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å tenke alt er under kontroll i "forsiden av huset" og plutselig oppdager du at det ikke er nok ventetid tilgjengelig for å dekke alle bordene i spisestuen! Eller, like før du åpner, lærer du at en skålenes ansatt ringte inn syk! Dette er et problem som raskt reduserer lønnsomheten til enhver mattjenesteoperasjon og muligens resulterer i dramatiske konsekvenser. En slik situasjon i enhver restaurant, spisestue, hotell eller assistent serveringstjenesteprosess kan løses. For å lære å opprettholde gode bemanningsnivåer for din restaurant, må noen svært viktige skritt tas.

Elementer du trenger

  • En person utpekt til å være ansvarlig for bemanning

  • Tilstrekkelig tilførsel av restaurantverktøy og utstyr

  • Hyggelig arbeidsmiljø

Oppgi en leder. Å forstå alle aspekter av jobben deres og nøyaktig hva som forventes av dem, gjør det mulig for ethvert medlem av personalet å utføre sine plikter effektivt. Derfor er det nødvendig å ha en person som er spesielt ansvarlig for å ansette, planlegge, trene og veilede medarbeiderne. Uansett hva tittelen på denne stillingen er, må den personen ha full autoritet og ansvar over alle aspekter av personalets ytelse under hans eller hennes kontroll.

Informer folkene dine. Før begynnelsen av eventuelle skift, må hvert enkelt medarbeider gå til en stab "line up" eller briefing. Under denne aktiviteten vil alle aspekter av menyelementene bli forklart av hovedkokken eller hans representant, etterfulgt av et spørsmål og svarperiode som diskuterer dagens meny. I løpet av denne perioden vil også den som har ansvaret for ventetiden, observere medarbeiderne for å sikre at riktig kleskode følges.

Gi verktøy for jobben. Riktig utstyr og enkel tilgang til den er avgjørende for en jevn og vellykket måltidsoperasjon. Tilgjengelighet av menyer, ordreskrifter, forklær, servietter, duker, sølvverker, kaffeservere, skuffer og skuffestativer etc., gjør det mulig for ventetjenesten å operere på en profesjonell måte.

Overvåk personalet nøye. Å gi bordtjeneste og få betalt for det er grunnen til at medlemmer av ventetiden er her. Alle fortjener å jobbe i et hyggelig arbeidsmiljø, og med det i bakhodet er alle uakseptable handlinger blant medarbeiderne buggering, argumentering, roping, mobbing og bruk av profanitet. Brennere av disse reglene på arbeidsplassen bør behandles tilsvarende og raskt.

Lov dine arbeidere ofte. Gi tilbakemelding ofte. Å tillate ansatte til å ha et måltid "på huset" når skiftet er over, er en fin måte for virksomheten å takke disse hardt arbeidende folkene. Et slikt måltid, inkludert en myk drikkevare, bør bare gjøres tilgjengelig for forbruk i lokalene, på kokkens skjønn, og er ikke valgt fra en meny.

Ære en persons fridag. Mange ansatte vurderer sin fritid som noe som er nesten hellig. Å legge inn en arbeidstidsplan for ansatte gjør at ansatte og ledelsen kan planlegge fremover. Og å observere den arbeidsplanen er det som holder alle glade. Enkelte matteoperasjoner har en "god-å-ring-liste" som er lagt ut under arbeidstakerens arbeidsplan, til fordel for de som ikke ville være interessert i å bli "innkalt" på deres planlagte fridag.

Gratulerer folk til deres tjeneste. Og vær villig til å ønske dem velkommen tilbake. Tider og situasjoner endres og folk fortsetter. Vær glad for de medarbeiderne som har vært av vital service til din bedrift, og som kan ta en beslutning om å involvere seg i en karriereflyt. Hvem vet, på et tidspunkt i fremtiden kan de bli noen av dine bedre "vanlige" kunder! Poengene som er nevnt her er begrensede og ikke inkluderende av alle metoder som brukes til å svare på spørsmålet, hvordan du opprettholder et godt bemanningsnivå for din restaurant. Husk at disse nøkkelpersonene representerer de viktigste personene i organisasjonen din, og resultatene av deres arbeidskraft vil gjenspeile kvaliteten på bedriften din.

Tips

  • Vær ærlig med hver ansatt. Vær sikker på å legge inn arbeidsplanen i god tid. Vær rettferdig når du arbeider med ansatte. Vær rask til å gi æren for en god jobb.

Advarsel

Artikkel Tekst © 2009, Alle Rettigheter Reservert

Anbefalt