Betydningen av CRM og DM

Innholdsfortegnelse:

Anonim

CRM er et akronym for kundeforholdsstyring, et bredt forretningsmarkedsføringssystem som kombinerer databaseteknologi med markedsføringsprinsipper for å etablere, analysere og bedre markedet til kundeforhold. DM er et akronym som har noen forskjellige betydninger med hensyn til CRM.

Grunnleggende om CRM

Selv om det opprinnelig ble oppfattet som teknologidrevet, er CRM mer en utvikling av kundeloyalitet. Aspekter av CRM har eksistert lengre, men CRM som en anerkjent separat forretningsfunksjon oppstod tidlig i det 21. århundre. Det utnytter databehandlingens dataoppbevaring, gjenfinning og analysefunksjonalitet for å hjelpe bedrifter til å bedre kjenne kunder og markedsføre mer effektivt og effektivt for langsiktige kundeforhold.

Database Marketing

Databasemarkedsføring er et begrep som brukes sammen med CRM. Det betegner den sterke sammenhengen mellom markedsføringsprinsippene for å bygge kundeforhold og de betydelige forbedringene til lagring og bruk av kundedata gjennom databaser. Uttrykket "markedsføring til databasen din" brukes noen ganger til å beskrive bruk av kundedata for å utvikle markedsføringskampanjer.

Data Mining

Data mining er sannsynligvis det minst brukte DM akronymet relatert til CRM, men det beskriver en felles funksjon i CRM-programmer. Data mining beskriver den analytiske prosessen med å grave gjennom CRM-databasen ved hjelp av søk og spørringer for å skaffe nyttig informasjon om kundemarkeder, profiler eller tendenser.

Dokumenthåndtering

Når du ser akronymer CRM og DM brukt i kombinasjon, refererer DM-akronymet ofte til dokumentbehandling. Dette er funksjonen til CRM-programmer og teknologi, der selskaper som bruker mange interne dokumenter, enten for service eller distribusjon, organiserer disse dokumentene systematisk ved hjelp av spesifikke DM-programvare eller -verktøy.

Anbefalt