Organisasjonsstruktur for markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Organisasjonsstrukturen i en markedsavdeling kan være så enkel som en entreprenør som bærer hatten til både konsernsjef og markedsføringsansvarlig. Eller det kan være dusinvis av mennesker i et selskap som har en senior vice president for markedsføringstittel; hundrevis av mennesker som fungerer som produktledere, og tusenvis i salg.

Overordnet mål

Organisasjonsstrukturen tjener som bedriftsarkitektur til å styre, navigere og få tilpasning blant alle ansvarlige for markedsføringsarbeid for å hjelpe bedrifter av enhver størrelse til å møte og overgå sine mål og mål.

Executive Level

Markedsføringsdivisjoner i de fleste av verdens største selskaper som Procter & Gamble og Wal-Mart ledes av en markedsføringsoffiser (CMO). Denne personen overvåker både intern og ekstern markedsoperasjon og rapporterer til konsernsjefens administrerende direktør. Han eller hun har enormt ansvar og ansvar for all markedsføring, salg og markedsføringskommunikasjon.

Markedsføringsavdeling

Markedsavdelingen fokuserer på alle produkt- og merkefunksjoner, og ledes vanligvis av markedsføringsdirektøren. Produkt- eller merkevareforvaltere under regissøren er vanligvis tilordnet et bestemt merke eller produktkategori.

For eksempel tilordner Procter & Gamble en merkevareadministrator til hvert produkt. Merkelederne har internt og eksternt ansvar. Internt er de ansvarlige for å utvikle markedsstrategier, fastsette priser, etablere reklamebudsjetter og oppnå fastsatte mål for salg og volum innen ulike detaljhandelskanaler og distribusjonskanaler som dagligvarehandel, narkotika og store detaljister og nærbutikker.

Eksternt leder merkevareledere, overvåker og godkjenner reklame utviklet for deres respektive merke med det tildelte reklamebyrået. En merkevareansvarlig på et større produkt kunne overvåke et årlig reklamebudget godt inn i hundrevis av millioner dollar hvert år.

Markedsføringskommunikasjonsavdeling

Denne avdelingen er vanligvis skilt fra markedsavdelingen og ledes av direktør for markedsføringskommunikasjon. Avdelinger innen markedsføringskommunikasjonsavdelingen inkluderer vanligvis PR, offentlige anliggender og mediaforbindelser. Generelle ansvarsområder inkluderer utvikling av alle årsrapporter, pressemeldinger og medieforespørsler. For eksempel vil mediaforespørsler til Bank of America om kontokostnader bli rettet til direktør for mediaforbindelser i markedsføringskommunikasjonsavdelingen. Nylige trender i forbruker, produktreklamer, krise og omdømmehåndtering, aksjemarkedsinntekter, økologi og "grønn" bevegelse, samfunnsansvar og andre saker har i stor grad utvidet rollen og betydningen av markedsføringskommunikasjonsavdelingen.

Salgsavdeling

Salgsavdelingen er ansvarlig for å oppfylle salgs- og volummålene som fremsatt av markedsføringsansvarlig. Avdelingen ledes vanligvis av salgsdirektøren. Salgsavdelingen jobber tett med markedsavdelingen, og gir viktig innsikt og tilbakemelding om kundens behov, problemstillinger og konkurransen. Det meste av sitt arbeid er eksternt. De pålegges å utvikle sterke bærekraftige relasjoner med forhandlere og viktige kunder og øke salgsordrer. Tilbakemeldinger fra salgsavdelingen er kritiske og er sterkt avhengige av ny produktutvikling, analyse av priser og identifisering av nye kanaler for distribusjon, salg og markedsføring.