Hva er fordelene med den kritiske hendelsesmetoden for ytelsesvurdering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ytelsesevalueringer brukes til å evaluere arbeidernes og produktiviteten til arbeidstakere, gjenkjenne deres prestasjoner, identifisere opplæringsmuligheter og hjelpe arbeideren til å utvikle nye ferdigheter og sette resultatmål for det kommende året.

Bedømmelsene tar mange former, avhengig av virksomhetens art og organisasjonskultur. Den kritiske hendelsesvurderingsmetoden er basert på objektiv, observerbar ansattes ytelse, i stedet for subjektive karakterer eller rangeringer som brukes i andre vurderingsmetoder.

Kritisk hendelsesdefinisjon

Kritisk hendelse er et misvisende begrep. Det antyder at noe dårlig skjer, for eksempel en alvorlig arbeidsulykke. Men i prestasjonsevalueringer kan kritiske hendelser være både gode og dårlige. Det som gjør dem kritiske er at de er viktige på en eller annen måte, til ansatt, leder, arbeidsgruppe eller kunden.

Det kan være et vanskelig prosjekt eller oppdrag som ble fullført. en situasjon som utfordrer en arbeiders forståelse og holdninger; eller en hendelse som innebar konflikt, sinne eller kritikk.

Vurderingsmetode for ytelsesvurdering

Lederen beskriver skriftlig en ansattes oppførsel i kritiske hendelser som oppstår gjennom hele evalueringsperioden. Han dokumenterer hva som skjedde, hvem var involvert og hva arbeideren gjorde eller ikke klarte å gjøre. Ledere dokumenter hendelser som de oppstår, og de kan være positive og negative hendelser.De dokumenterte kritiske hendelsene brukes til å utarbeide ytelsesevalueringen for å identifisere ansattes styrker og muligheter for forbedring.

Fordi naturen og alvorlighetsgraden av kritiske hendelser kan variere, tilordner ledere ofte en score til hver hendelse. For eksempel ville det være en negativ kritisk hendelse med å fornærme en viktig klient med potensielt alvorlige konsekvenser som ville oppveie mange positive kritiske hendelser.

Fordeler med den kritiske hendelsesmetoden

Den kritiske hendelsesmetoden har fordelen av å være oppgavefokusert. Den fokuserer på de viktige oppgaver av en ansattes jobb og hvor godt hun utfører de oppgavene. Det er basert på direkte observasjon av lederen og ikke brukte kontoer.

I denne tilnærmingen samler ledere informasjon over tid. De holder en logg over positive og negative hendelser, registrert på tidspunktet de skjedde. Så den årlige ytelsesvurderingen blir ikke altfor påvirket av en ansattes siste prestasjoner eller problemer.

Det er et effektivt forholdsbyggingsverktøy fordi lederen må bruke mer tid på arbeidsområdet å observere og samhandle med ansatte, i stedet for på kontoret. Dette gir henne muligheten til å bli kjent med hver arbeidstaker, for å gi veiledning og veiledning; og å få tilbakemelding på hva som fungerer bra og hva som ikke er det.

I tillegg gir den kritiske hendelsesloggen den nødvendige opplærings- eller oppførsjonsdokumentasjonen som er nødvendig for at en leder skal ta disiplinær tiltak med en ansatt.

Prosessforbedringsverktøy

Helse, kraftverk, luftfart og andre høyrisikoindustrier bruker kritiske hendelser som utgangspunkt for å forbedre prosesser og redusere risiko. Kritisk hendelsesdokumentasjon kan identifisere områder hvor arbeidstakere rutinemessig har problemer; hvor arbeidsflyten rygger opp; eller hvor det oppstår sikkerhet eller sikkerhetsproblemer. Lederen kan intervjue de involverte for å samle inn informasjon for å supplere sine egne observasjoner av hendelsen for å bidra til å avklare problemet og identifisere løsninger.

Anbefalt