Hva er funksjonene til saksbehandlingsdomstolen?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen ganger kan ikke den beste eiendomsplanleggingen spare deg fra probate, en rettsregistrert prosess for å overføre eiendeler, penger eller eiendom til en decedents mottakere. Staten du befinner deg i, har enten en egen saksdomstol eller en spesiell gren av statsretten til å håndtere sanne saker. Begge typer domstoler mottar deres jurisdiksjon, eller makt, fra statlige vedtekter, noe som betyr at probatfunksjoner varierer i hver stat. Mens alle saksbehandlingsdomstoler har makt til å validere testamente og administrere en decedents eiendom, handler noen også om andre familieforhold, for eksempel adoptioner og barneutgivelsesprosedyrer.

Trusts og Estates

Hvis du er arving til noen som døde og forlot eiendeler i en tillit eller eiendom, vil du trenge en probate domstols tillatelse for at disse eiendelene skal overføres til deg. Rettsavgjørelsene bestemmer om en vilje er gyldig, dersom eiendomsretten til eiendommen er tydelig, og om eksekutor eller administrator, som betaler eiendomsgodtgjørelsen og fordeler eiendelene, gjør det i samsvar med viljeens bestemmelser eller statsloven. Denne valideringsprosessen krever noen ganger en saksbehandlingsdomstol for å holde høringer der vitner til en vilje må gi vitnesbyrd.

Foreldre

I noen stater tar saksbehandlingen avgjørelser som endrer foreldrenes rettigheter og bestemmer forvaring for barn. Connecticuts saksdommer kan for eksempel fjerne mindreårige fra voldsomme hjem. I Vermont kan barn under 18 år be om retten for å frigjøre dem fra foreldrene eller foresatte. I tillegg må saksdommer i både Vermont og Massachusetts av og til avgjøre om å tillate adoptjoner av personer som ikke kan få foreldres samtykke eller som har kriminell bakgrunn.

Guardianships

Når det gjelder å beskytte ufrivillige personer, har probate domstoler vanligvis brede krefter. Fordi psykiske og fysiske funksjonshemminger kan forringe individets evne til å ta avgjørelser, utpeker saksdommer dommere til å håndtere individets forhold til 18 år, for mindreårige eller for livet, for voksne. Den beskyttelsen gjelder også individets personlige og reelle eiendom. Etter de nødvendige probatehøringene kan en dommer begrense en verges kontroll over enkeltpersonens eiendeler, for eksempel å beordre verge til å sette opp en egen bankkonto for den enkeltes penger og søke domstolens tillatelse før han tar uttak.

Rettslig sykehusinnleggelse

Rettssaken til sykehusinnleggelse krever ofte at saksbehandlingene tar en mer proaktiv holdning, noe som tvinger en psykisk funksjonshemmet person til å bli innlagt på sykehus mot hans vilje. Probate dommere fremskynder vanligvis disse følsomme tilfellene med back-to-back høringer der vitner på begge sider argumenterer for eller imot ufrivillig sykehusinnleggelse. Hvis en person er forpliktet, er domstolens jobb fortsatt ikke ferdig, da den må overvåke individets fremgang gjennom årlige høringer for å avgjøre om sykehusinnleggelsen skal fortsette.