Hva er funksjonene til salgsreklame?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Salgsfremmende markedsføring er en kortsiktig markedsføringsstrategi designet for å oppnå et bestemt formål. Salgsfremmende kampanjen er forskjellig fra reklame fordi den har til hensikt å skape en haster for å oppmuntre til umiddelbar handling i motsetning til å bygge salg eller merkevare over en lengre periode. Salgsfremmende tilbud kan ha form av en midlertidig prisreduksjon eller en kampanje for å introdusere et element.

Produksjonsforskjell

Bruk av salgsfremmende teknikker bidrar til å skille dine produkter fra konkurrentene dine. Dette er spesielt gunstig, og produktene dine tilbyr i hovedsak de samme funksjonene og fordelene som andre på markedet. En metode som ofte brukes til å gjøre produkter skiller seg ut, er å tilby dem til en litt redusert pris for en kort periode.

Tiltrekk Kunder

Salgsfremmende kampanjer brukes til å tiltrekke seg kunder i perioder med sakte salg. Hvis du for eksempel tilbyr et sesongbasert produkt som grillgriller, ved å kjøre en kampanje midt på vinteren hvor prisen reduseres med 50 prosent, kan du oppfordre folk til å kjøpe en grill om gangen, der det ikke ellers ville komme seg.

Økende markedsandel

Salgsfremmende kampanjer kan føre til økt markedsandel for produsenten. Kampanjen vil trolig øke salget ditt ved å ta bort salg fra konkurrentene dine. Som et resultat vil markedsandelen øke mens konkurrentens andel avtar.

Ny produktinnledning

Forhandlere kan bruke salgsfremmende tilbud for å introdusere et nytt produkt. Ved å tilby det nye elementet til en redusert pris og legge inn et "nytt element" tegn foran det, kan de overtale kundene til å gi det nye produktet et forsøk. Samtidig kan de avbryte et sakte objekt i samme kategori ved å markere det og legge inn et "redusert for raskt salg" tegn foran det. Denne teknikken har den effekten av å holde kategorien frisk mens du frigjør nødvendig hylleplass.

Lagerkontroll

Salgsfremmende reklame kan hjelpe forhandlere begrense utelukkende situasjoner ved å tillate dem å kjøpe store mengder til en redusert pris. Dette kan være spesielt fordelaktig for forhandleren for varer som er populære selgere som kan være vanskelig å holde på hyllen.