Praktiske treningsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er en leder eller eldre medarbeider som har ansvaret for å trene nye ansettelser, kan du tenke på ulike treningsmetoder som vil introdusere dem til de nye jobbene, samt gi dem litt erfaring med å gjøre jobben sin. Praktisk trening hjelper trøst nye medarbeidere ved å vise dem hva deres jobb vil bli. Mange ansatte lærer raskere mens du gjør jobben enn mens du ser på noen andre, gjør det.

Opplæring i jobben

Utdannelse på arbeidsplassen (OJT) innebærer nye ansettelser som ser på ledere og medarbeidere, og etterlikner hva de gjør for å fullføre jobben. Nye leier går gjennom OJT lærer i sitt eget tempo og har mange muligheter til å stille spørsmål mens de overvåkes. OJT inkluderer lærlingskap og selvstyrt læring. Det krever at ansatte blir motivert til å lære og delta aktivt. Lærling er en underkategori av OJT hvor praktikanter er betalt for å lære på jobben og er mest sannsynlig ansatt etter at lærlingen har fullført.

simuleringer

Simuleringer involverer ofte en trent gruppe som praktiserer beslutninger for en situasjon i virkeligheten. Denne typen instruksjon krever trenere å forklare mulige situasjoner og nye ansettelser for å studere disse situasjonene og tenke på hva de ville gjøre og hvorfor. Ledelse og trenere kan da gå over sine beslutninger og forklare hvorfor eller hvorfor ikke de var riktige. Praktikanter kan diskutere situasjonene i grupper, som kan hjelpe dem å bli kjent med hverandre, eller de kan jobbe alene. Simuleringer hjelper traineer til å forestille mulige situasjoner og hjelpe dem til å bedre forstå deres posisjon og prosedyrer.

Rollespill

Rollespill ligner simuleringer, unntatt det faktum at traineer må anta forskjellige stillinger og kommunisere med hverandre som om de var på jobben. Trenere tilordner vanligvis hver trainee et tegn, og kan gi hver person en utgave om hans karakter og situasjonen ved hånden. Praktikanter må kunne handle som de ville hvis de var i situasjonen. Denne opplæringsmetoden bygger kommunikasjonsferdigheter og gruppemoral som praktikanter jobber sammen for å løse et problem eller ta stilling til en situasjon.

Adferdsmodellering

Adferdsmodellering er en teknikk hvor trainees ser på oppfølging av en eldre medarbeider eller trener når man håndterer en vanskelig situasjon, og deretter replikerer oppførselen. Dette er en interaktiv øvelse ment å vise nye ansettelser hvordan en modellmedarbeider opptrer og oppfører sig i vennlige og vanskelige situasjoner. Nye ansatt er i stand til å trene mellommenneskelige ferdigheter, selskapsspråk og passende temperament for ulike situasjoner. Dette gjør dem mer komfortable når de står overfor situasjoner på jobben.