Hvordan bli en Equity Stage Manager

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Stageforvaltere er dyktige fagfolk som sikrer at teatralske produktioner holder seg på sporet, fra planleggingsstadier gjennom repetisjoner og forestillinger til showet lukkes og rives ned er fullført. Skuespillernes egenkapitalforening, eller AEA, gir en profesjonell organisasjon for sceneledere og skuespillere som styrer lønn, arbeidsforhold og annen arbeidskvalitet og livsfaktorer for ledere i egenkapitalstadiet. Du må kvalifisere for å bli med i AEA basert på arbeidserfaring og sysselsetting, men det er noen forskjellige veier til kvalifisering.

Ta på videregående eller høyskole kurs i teatralsk produksjon og sceneledelse. Stageforvaltere må forstå alle aspekter av produksjonsarbeid, inkludert skuespill, regissør, design, scenekniv, belysning, lyd, kostymer og rekvisitter. Som sammenheng mellom alle disse avdelingene må du forstå hvert områdes behov og formidle dem klart til andre.

Ta kurs eller lære deg tidsledelse og organisatoriske ferdigheter. Organisasjon er en nøkkelfaktor for scenelederne, som må holde møter, repetisjoner og produksjoner i tide til enhver tid.

Søk om praktik på kvalifiserte aksjeatelier eller med kvalifiserte equity turneringer. Spør produksjonsansvarlig hvor du søker om produksjonen er kvalifisert for AEA Equity Membership Candidate-programmet. Som leder i trening kan du jobbe med egenkapitalproduksjoner uten å være medlem av AEA.

Akkumuler 50 uker egenkapitalproduksjonsarbeid i kvalifisert teater eller produksjon. Dette kvalifiserer deg til å registrere deg for AEA som en scenemanager. Du trenger ikke å jobbe i 50 sammenhengende uker, men de må være 50 fulltids uker totalt.

Kontakt ditt lokale AEA-kontor for å motta det aktuelle medlemskapspapiret, eller ha produksjonslederen din til å gjøre dette for deg (se "Ressurser").

Fyll inn AEA-medlemskapspapiret, inkludert all dokumentasjon for ditt egenkapitalarbeid, og betal alle nødvendige avgifter for å bli med i foreningen innen fem år etter at du har fullført 50 uker. Du må ha AEA-medlemskap til å jobbe med egenkapitalproduksjon etter at du har møtt medlemskapskravene. Hvis du velger å ikke jobbe med egenkapitalproduksjoner i fem år etter at du har møtt 50-ukers kravet, må du starte treningen igjen.

Tips

  • Du kan også bli med i AEA som sceneprofil hvis du er ansatt som profesjonell for egenkapitalproduksjon. Snakk med produksjonslederen om medlemskap, da det er produsentens ansvar å få deg et egenkapitalkort i denne situasjonen.

    Medlemskap i kvalifiserte fagforeninger, som den amerikanske føderasjonen av fjernsyns- og radioteknister, kan redusere kvalifikasjonsperioden til 25 uker i stedet for 50.