Anskaffelses revisjonsprosedyrer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Revisjon er en forretningsfunksjon som gjennomgår interne prosesser eller funksjoner. Interne revisjoner gir informasjon til bedriftseiere for å sikre at ansatte følger retningslinjene for jobben sin. Eiere kan også finne områder som trenger endringer for å forbedre eller forbedre forretningsfunksjoner. Innkjøp er en funksjon som er ansvarlig for å gjøre store kjøp eller oppkjøp for selskapet. Denne funksjonen står overfor gransking fordi det innebærer å bruke selskapets kapital. Overspenning kan redusere selskapets eiendeler til fremtidig bruk.

Bestilling

Et selskaps innkjøpsordreprosess er ofte starten på anskaffelsesprosessen. Revisorer vurderer innkjøpsordren på plass, som autoriserer innkjøpsordrer, og hvis dette dokumentet brukes i mottaks- og betalingsprosessen. Fordi hver innkjøpsordre ikke kan gjennomgås i revisjonsprosessen, blir en utvalg vanligvis valgt blant en stor gruppe innkjøpsordrer. Revisorer bruker denne prøven for å finne ut om eventuelle mangler eksisterer, og hvis disse tillater ansatte å misbruke kjøpsordren.

motta

Motta er prosessen et selskap bruker til fysisk å sjekke varer og lagre dem i selskapets anlegg. Revisorer vurderer denne prosessen for å sikre at ansatte ikke stjeler elementer og at alle varer er i akseptabel stand. Bedrifter må også sørge for at vilkårene som er oppført på mottaksdokumenter - som for eksempel fraktmanifest eller valgbillettkopi - samsvarer med informasjonen som er oppført på selskapets interne innkjøpsordre.

Kontoer betales

Leverandørgjeld er en regnskapsfunksjon som er ansvarlig for betaling av faktura knyttet til anskaffelseskjøp. Revisorer vil sikre at selskapet har en samsvarende prosess på plass for å sikre at regnskapsføreren sammenligner innkjøpsordren, mottar informasjon og leverandørfaktura før de foretar betalinger. Fakturaen representerer den endelige regningen for varer eller tjenester fra en leverandør eller leverandør. Revisjon av denne prosessen gjøres igjen gjennom en prøvetakingsprosess for å sikre at revisorer kan gjennomgå et utvalg av få biter av informasjon.

Ledelse

Revisorer vil også intervjue bedriftsledelsen under innkjøpsrevisjonen for å avgjøre hvor godt de overvåker denne funksjonen. Eiere og ledere er vanligvis ansvarlige for å skape interne kontroller som beskytter integriteten til innkjøpsinformasjon. Revisorer intervjuer ledelsen for å bestemme sin kunnskap om prosessen, hensikten med interne kontroller og hvor ofte de personlig overvåker ansatte.