Inventory Control Policies and Procedures

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lagerstyring er prosessfirmaene bruker til å bestille, motta, regne og administrere ulike produkter som selges til forbrukerne. Bedriftseiere og ledere fokuserer på denne aktiviteten fordi beholdningen typisk representerer den nest største utgiften i et selskap bak lønnen. Politikk og prosedyrer hjelper bedrifter aktivt med å håndtere de forskjellige produktene i sine anlegg. Selv om det finnes standardpolitikker og prosedyrer for lagerstyring, har eiere og ledere en viss breddegrad for å utvikle standarder for sine egne selskaper.

innkjøp

Innkjøp er innkjøpsprosessen som enkeltpersoner må bruke for å bestille og motta beholdning. Bedrifter krever vanligvis at enkeltpersoner har en innkjøpsordre med en sjefs autorisasjon før bestilling av lager. En innkjøpsansvarlig er ansvarlig for å gjennomgå kjøpsordren for å sikre at den inkluderer autorisasjon og annen informasjon knyttet til kostnaden for kjøpte varer. Mens større organisasjoner kan ansette enkeltpersoner til å jobbe i innkjøpsavdelingen, har mindre bedrifter ofte forretningseieren utføre denne funksjonen.

Valuing Inventory

Verdivurdering er den policyen som varelageret selger først og er fjernet fra regnskapslederen. Metoder inkluderer første inn, første ut (FIFO), last-in, first-out (LIFO) og den veide gjennomsnittlige metoden. FIFO krever at selskaper skal selge eldre beholdninger først, etterlate dyrere beholdning i hovedboka og øke selskapets brutto fortjeneste i en regnskapsperiode. LIFO er motsatt av FIFO; derfor har det motsatte effekter i regnskapslederen. Den vektede gjennomsnittlige metoden krever ikke at eldre varelager skal selges først, da lagerkostnader omregnes hver gang selskapet kjøper inventar.

Inventory Accounting System

Et lagerregnskapssystem er de spesifikke prosedyrene et selskap bruker for å oppdatere sin regnskapslogger. De to systemtyper er periodiske og evige. Periodiske systemer starter med en åpningsbalanse og kun rekordkjøp, salg eller justeringer på månedlig, kvartalsvis eller årlig basis. Det evige systemet starter med åpningsbeholdningsbalansen og oppdaterer beholdningen etter hvert kjøp, salg eller lagerjustering. Bedrifter oppretter sine retningslinjer, avhengig av forretningsmodellene.

Fysiske kontroller

Fysiske kontroller vedrører hvordan et selskap lagrer og teller lagerartikler. Lagring er viktig fordi selskapene må beskytte sin beholdning mot tap, tyveri og ansattes misbruk. Dette kan inkludere begrensende tilgang, låse opp verdifulle produkter og bruke sporingsenheter på produkter. Bedriftseiere og ledere må også bruke periodiske teller for å bekrefte antall gjenstander ved hånden. Cycle teller-teller et bestemt antall elementer hver dag eller uke, og årlige beholdningstall er de vanligste fysiske telle-metodene i bedriftsmiljøet.