Cafe Restaurant Systems and Procedures

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Cafe-restaurantens systemer og prosedyrer skal gi en behagelig og hyggelig opplevelse for kunder i restauranten eller forsiden av huset, og de skal også sørge for at kjøkkenet eller baksiden av huset fungerer effektivt nok for at kundene får tiltalende mat i i tide mote. I tillegg bør det være systemer og prosedyrer på plass for å gjøre det mulig for forsiden av huset å kommunisere effektivt med baksiden av huset for å gi beskyttere med en optimal middagsopplevelse.

Forsiden av huset

Forsiden av huset systemer og prosedyrer for en kafé restaurant bør skape en tiltalende atmosfære og ta vare på kundenes behov. En vertinne skal hilse på kunder som de kommer i døren og ta dem med til bordet. Tabelloppgaver skal distribuere de tilgjengelige kundene jevnt mellom medlemmer av ventepersonalet for å holde arbeidsbelastningen overskuelig og sikre at kundene mottar maten i tide. Ventetiden bør hilse på kunder og ta drikke og forrett bestillinger snart etter at de sitter, og busspersonalet skal fylle vannbriller. Ventetiden personalet bør ta hovedrettens ordrer etter å ha levert drinker, og de bør ta imot dessertbestillinger etter å ha ryddet bort retter fra entrees. Busspersonalet skal bistå med å holde spiseområder rene og ryddet mellom kurs og mellom kunder.

Baksiden av huset

Rygg av husets systemer og prosedyrer for en kaférestaurant involverer å få kvalitetsmat til kundene på en effektiv måte. Ulike kjøkkenpersonell bør tilordnes for å produsere forskjellige typer menyelementer, som salater, entrees eller desserter. Når det er mulig, bør ingrediensene forhåndstilles på forhånd og være tilgjengelig for hver ansattes arbeidsstasjon. Lager bør samsvarsomt roteres både på enkelte arbeidsstasjoner og i lagringsområder. Daglige spesialiteter bør gjøre kreativ bruk av overskuddsstoffer. Arbeidsstasjoner skal holdes rene og trygge, og ansatte bør følge daglige og ukentlige rengjøringsplaner.

Samspill mellom Front og Back

En kaférestaurant bør ha systemer og prosedyrer for å kommunisere kundeordrer til kokker som vil fylle disse ordrene. Dette systemet kan være et datastyrt nettverk, eller det kan være like enkelt som fysisk å levere en håndskrevet billett. Et vellykket system bør presentere bestillinger til kjøkkenpersonalet i rekkefølge, slik at kundene mottar maten i henhold til når de legger sine bestillinger, og slik at spisesteder på samme bord mottar maten samtidig. Serveringspersonalet bør ha grundig kjennskap til menyen og de daglige tilbudene; Hvis det er mulig, bør de ta seg tid til å prøve hver daglig spesial, slik at de kan beskrive den til kunder.