Hva er en White Collar Job?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Blå-krage og hvitt-krage jobber er differensiert på forskjellige måter. For eksempel er hvitearbeidere beskrevet som bedriftspersonell som klatrer bedriftsstigen til suksess, mens arbeidstakerne er beskrevet som manuelle arbeidere som utfører i vanskeligere arbeidsmiljøer.

Identifikasjon

En arbeidstjeneste jobber på et kontor, en skole eller en butikk, og krever vanligvis en arbeidstaker å ha på seg en collared skjorte med eller uten slips. Eksempler på arbeidstakerne er leger, advokater, regnskapsførere, lærere og bankfolk. Ofte kontrast folk hvite kraftsjobber med arbeidskraftsjobber, som er preget av manuell arbeidskraft og ikke-lederstillinger.

Betraktning

Hvitkraftsjobber er synonymt med bedrifts- og lederstillinger og konkurransedyktige lønnsatser. Som en generell tommelfingerregel er hvitekravsjobber for fagfolk med høyere utdanning og en spesialisert karriereinteresse, for eksempel medisin, lov, utdanning eller salg. Fordi arbeidstakere jobber på kontorer, er det generelt antatt at hvitekravsjobber foregår på renere arbeidsplasser.

Betale

I gjennomsnitt er timelønnen til byggearbeidere, rørleggere, elektriker og tømrere - alle tradisjonelle arbeidere - $ 20 per time eller mer. Arbeidstakere tilhører fagforeninger som forhandler konkurransedyktige fordeler for sine medlemmer. Arbeidstakere tjener vesentlig mer enn $ 20 per time; Men de fleste medisinske leger og kirurger oppgraderer med omtrent $ 200 000 i studiestøtte og tar opptil 30 år å betale det av, ifølge GotaJobs nettside.

Ekspert Insight

Noen arbeidsgivere mener at ubetalte praktikplasser - spesielt de som utføres på et kontor - har mer vekt på lang sikt enn betalte arbeidskraftsjobber. Pandit Wright, administrerende direktør for menneskelige ressurser hos Discovery Communications Inc. i Silver Spring, er enig i at "Med hensyn til karrierevekst i det lange løp, er å få en internship en bedre investering." Mark Oldman, medstifter av Vault Inc. tar Wrights uttalelse enda mer og sier: "Statsplasser er en viktig grunnlag for karriere suksess." Dette er imidlertid ikke å si at blåskjærjobber ikke gir verdifull erfaring til noen arbeidstaker.