Typer av kundeserviceopplæring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskap med kundeservice representanter har behov for å gi opplæring regelmessig. Det finnes en rekke metoder for opplæring av ansatte. Hver ansatt lærer ikke likt fra samme metode eller teknikk. Når ansatte er tilstrekkelig opplært, vil de gi overlegen service, og bli mer kunnskapsrik og informert om jobbene sine. Kunder er glade og fornøyde når de arbeider med profesjonelle, hjelpsomme og høflige personer som har sin beste interesse i hjertet. Sluttresultatet er mer salg og fortjeneste for et selskap.

Rollespill

En type kundeservice trening er rollespill. En person kan late som å være en irat kunde og en annen person vil være kundeservice representant svare på spørsmål og håndtering bekymringer. Dette gjør at ansatte kan øve kundeservice i et miljø som etterligner en ekte verdenssituasjon. Alle bør få lov til å bli kreative når de deltar i disse øktene. De kan også reversere roller og bruke et annet scenario.

seminarer

Et selskap kan sende sine ansatte til seminarer for kundeserviceopplæring. Kundeservicerepresentanter kan lære å bedrive en sint kunde, lytte, gi løsninger og svar og ta eierskap til kundens anrop. Det er mange uvurderlige teknikker og metoder som skal læres på et seminar. En rekke selskaper gir denne typen opplæring med jevne mellomrom. Noen selskaper vil presentere seminarene på stedet for organisasjonen de jobber for. Ansatte har ikke behov for å reise, noe som reduserer kostnadene.

Ringovervåking

Ledere vil noen ganger lytte til telefonsamtaler fra kundeservicenes representanter og gi dem en konstruktiv tilbakemelding og kritikk. De lytter til alle aspekter av samtalen, inkludert hilsen, for å se om representanten håndterer anropet på riktig måte. Bedrifter vil noen ganger kreve at ansatte forsøker å selge et produkt eller en tjeneste når kundens første klage er oppfylt. Dette gjør at ansatte kan bygge et bedre forhold og til slutt selge flere produkter. Samtalen er vurdert og scoret for å se om en representant berørte alle aspekter av kundeservice.

workshops

En veileder vil fra tid til annen presentere et internt verksted utformet eksplisitt for kundeservicemedlemmer i selskapet og kundene de betjener. Denne informasjonen er vanligvis skreddersydd spesielt for kjente problemer med selskaps service, og hjelper til med å unngå å bruke generelle kundeservice tips til situasjoner som kanskje ikke gjelder.

undersøkelser

Etter at en kundeservicerepresentant fullfører en telefonsamtale, kan de be kunden om å fylle ut en nettbasert undersøkelse som gjør at de kan vurdere nivået på kundeservice de mottok. Vanligvis vil undersøkelsen ikke ta mer enn fem minutter, og kundene får ofte plass til sine kommentarer. Det er her kundene kan komme med forslag til forbedringer. Representanter kan bruke tilbakemelding når de snakker med kunder i fremtiden.

Anbefalt