De viktigste funksjonene til en distribusjonskanal

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Distribusjonskanaler spiller en viktig rolle i selskapets forsyningskjede. En distribusjonskanalstrategi er en måte en produsent kan bringe sine produkter på markedet. Det kan være en effektiv måte å nå en rekke kundedemografi på. Distribusjonskanaler kan fungere for enhver bransje som produserer produkter. Når et produkt forlater opprinnelsesstedet, går det inn i forsyningskjeden og beveger seg gjennom distribusjonskanaler. Målet er å nå så mange kunder som mulig ved å bruke disse kanalene for å øke salgsinntektene.

Typer av distribusjonskanaler

Distribusjonskanaler kan komme i forskjellige former, men alle har et felles element: Overføring av produktene fra produsentens hender til de endelige forbrukere. Disse kanalene kan ha forskjellige navn, inkludert grossister, distributører, forhandlere, franchiseforhandlere, jobbers, autoriserte forhandlere og agenter.

Når et selskap begynner å tenke på å distribuere et produkt, er den tradisjonelle distribusjonsmodellen et utmerket sted å starte. Denne modellen har tre nivåer: produsenten, grossisten og forhandleren. Produsenten utvikler og produserer produktet. Grossister kilder produktet i bulk, holder varer i et lager til de er klare til å bli videresolgt til uavhengige forhandlere. For bedrifter er dette en rask måte å flytte produkter gjennom forhandlere, og de blir ofte sendt direkte av grossisten eller gjennom et tredjeparts logistikkfirma. Retail kanaler som murstein og mørtel butikker, kataloger og online, er en mer direkte distribusjonskanal, siden de selger direkte til forbrukeren. Disse kalles indirekte distribusjonskanaler.

Et alternativ er å bruke en direkte distribusjonskanal som er når et selskap selger og leverer produktet ved hjelp av egne selgere og lager. Denne distribusjonskanalstrategien kan holde kostnadene nede fordi det tar ut mellomleddene.

Tilpass din egen kanal

Distribusjonskanaler er en måte å tråkke salg til målmarkeder. De spiller en sentral rolle i markedsføring og markedsføring. De øker også effektiviteten og lukker gapet mellom produsenter og forbrukere. En effektiv distribusjonskanalstrategi kan bidra til å utvide produktets rekkevidde og tilgjengelighet, samt øke omsetningen.

Bedrifter kan modifisere den tradisjonelle distribusjonsmodellen. De kan velge å selge direkte til forhandlere, eller en forhandler kan gå direkte til produsenten for lager. Walmart bruker denne modellen. Det er mange måter å sette opp en kanalstrategi, og et selskap trenger ikke å være begrenset når det gjelder å få sine produkter ut på markedet.