Salgs- og kundesporingsverktøy

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du er en liten bedriftseier eller jobber som en markedsførings- eller salgsansvarlig i et stort selskap, er det en viktig komponent for forretningssuksess å administrere kundeforholdet effektivt for å øke fortjenesten og oppnå kundeloyalitet. Avhengig av dine behov finnes det verktøy som er enkle å bruke, kostnadseffektive og gjør at du kan bygge en database som følger kundehistorikk, preferanser og identifisere nye salgsmuligheter.

Generelle regneark og kundekontaktprogrammer

Du kan bruke regneark- og kontaktadministrasjonsprogrammer som Microsoft Excel og Outlook til å spore salgs- og kundekontakter. Med Excel kan du angi kunde salgsdata, utføre beregninger og lage grafiske diagrammer for å representere dataene. Du kan også lage enkle kundesporingsdatabaser for å lagre, søke og hente informasjon. I tillegg er det en mengde allerede opprettede Excel-maler som du kan laste ned og kjøpe det sporsalg og kundeprognose. Du kan også bruke Microsoft Outlooks kontaktkontaktfunksjon til e-postkunder, administrere kundekontakter og prospektere ny virksomhet gjennom programmets mange funksjoner, for eksempel kalenderoppgave, kontakt, fakturering og notatfunksjoner.

Smartphone Verktøy

Smarttelefoner kan gi kunde- og salgssporing i mobilform. I tillegg til å kommunisere med kunder via tale, direktemeldinger og e-post, har BlackBerry innebygde oppgavebehandling og notatfunksjoner som du kan bruke til å knytte salgsoppgaver til kalenderen forfallsdato. Du laster også ned mange programmer, tilgjengelig for iPhone og BlackBerry, som lar deg generere kundeemner, svare på kundeforespørsler og få tilgang til kundeoppføringer.

Egen programvare

Du kan også abonnere på web-baserte tjenester eller kjøpe proprietære programvareverktøy. Før du abonnerer eller kjøper, må du analysere salgs- og kundesporingsbehov og budsjett. Match deretter denne analysen med de mange tilgjengelige programmene. For eksempel er Vertical Response et nettbasert direkte markedsføring, kundekontakt, sporing og listeadministrasjonsprogram for mindre bedrifter. Sage ACT! er kundehåndteringsprogramvare som gir salgssporing og rapportering for å bidra til å bygge langsiktige lønnsomme kundeforhold.