Kunnskap og ferdigheter som trengs for å være en ortopedisk kirurg

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ortopediske kirurger behandler skader og lidelser som påvirker ryggraden og ekstremiteter som hender, knær, føtter, hofter, albuer og skuldre. De er medisinske fagfolk som gjennomgår flere års høyere utdanning som en forutsetning for sertifisering. En ortopedisk kirurg kombinerer denne utdanningen med ytterligere ferdigheter for å lykkes i sin medisinske praksis.

Utdanning og ferdighetskrav

Etter å ha oppnådd en bachelorgrad og fullført medisinskole, gjennomgår en ortopedisk kirurg intenst opplæringsopplæring. Den amerikanske sammenslutningen av medisinske høyskoler notater på sin nettside at aspirerende ortopediske kirurger fullfører et fireårig ortopedisk kirurgisk residens etter et års generell kirurgisk opphold. Enkelte underspesialiteter kan kreve et ekstra år med oppholdsopplæring.State University.com, et nettsted for karriereressurser, bemerker at ortopedkirurger må være komfortable å håndtere et raskt arbeidsmiljø. De trenger solid manuell fingerferdighet for å utføre komplekse kirurgiske prosedyrer og må kunne tolerere lange timer, fordi noen ortopediske operasjoner kan ta mange timer å fullføre.

Trening

Klinisk trening for aspirerende ortopediske kirurger dekker en rekke spesialitetsområder, for eksempel pediatri, spinaloperasjon og ortopedisk traumer. Beboere deltar i rotasjoner som utsetter dem for akuttmottaket og spesialklinikker. På Mayo Clinic, roterer ortopediske beboere gjennom en amputert klinikk og arbeider med pasienter som har rammet ryggmargenskader, samt de som gjennomgår rehabilitering for sportsrelaterte skader. Innbyggerne tar også grunnvitenskapelige kurs som dykker inn i emner som biomekanikk og proteser. De går også på laboratorier hvor de lærer hvordan ortopediske apparater brukes og utvikler de fine motoriske ferdighetene som trengs for å utføre vellykkede operasjoner.

sertifisering

Det amerikanske styret for ortopedisk kirurgi tildeler sertifisering til ortopediske kirurger. ABOS bemerker at styrets sertifisering er frivillig, men observerer også at rundt 85 prosent av leger i USA er styret-sertifisert i minst en spesialitet. For å kvalifisere for ABOS-sertifisering, må en kandidat oppgradere fra en akkreditert medisinsk skole og fullføre fem års oppholdstrening. Kandidater tar en skriftlig eksamen og, etter ca 22 måneder i praksis, en muntlig eksamen. Den skriftlige eksamenen er 320 spørsmål i lengde og muntlig eksamen er basert på sager som er fremlagt av kandidaten. Sertifisering er gyldig i 10 år.

Videreutdanning

Ortopediske kirurger må holde seg oppdatert med nye teknikker og medisinske fremskritt, og dette gjøres ved videreutdanning. ABOS krever ortopediske kirurger å fullføre 240 studiepoeng videreutdanning i løpet av en seksårsperiode. Disse studiepoengene må inneholde minst 20 studiepoeng oppnådd gjennom selvvurderingsundersøkelser. Kirurger gjennomgår også en peer review og deres arbeid vurderes av sykehuspersonalet på deres arbeidssted. Det kreves en godkjenningseksamen; eksamenen dekker generell ortopedi samt spesialitetsområder.