Mat Service Team Building Aktiviteter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Næringsmiddelvirksomheten er beryktet for høy omsetning, noe som ofte fører til ansattes apati og mangel på lagånd. Hjelp til å fremme en følelse av esprit de corps i dine arbeidere ved å holde teambygging. Disse prosjektene vil forbedre arbeidskvaliteten, samt fremme et ønske om at gruppemedlemmene samarbeider og samarbeider.

olympiske leker

Velg fire eller fem grunnleggende ferdigheter dine ansatte må lykkes med å komme seg gjennom arbeidsdagen, og hold en rekke olympiske forsøk for å finne de to beste i hver "sport". Pizza restauranter over hele landet gjør dette med Pizza Olympics, som holder konkurranser i deigspinn, pizzahastighet og kreative smaksstoffer. Belønne dine vinnende olympier med anerkjennelse i butikken, samt premier som gavekort eller fridager med lønn.

Beat the boss

Som leder av restauranten skal dine arbeidskompetanser være bedre enn noen på teamet ditt. Gi dine ansatte noe å skyte for når du praktiserer deres talent. Sett opp tidsforsøk og ferdighetsdemonstrasjoner av hvor bra du er på hver jobbstasjon, og gi deretter en premie til alle som kan slå sjefen i sitt eget spill. Teammedlemmer kan jobbe sammen for å trene mesterene de piter mot ledelsen, og dine medarbeidere vil forbedre sine ferdigheter mens liming som en enhet.

Produksjonskonkurranser

Del dine ansatte i to forskjellige lag, og pus dem mot hverandre i talentfag.Tilby premier for laget som produserer mest produkt, lager de mest hyller i minst tid, får de mest positive svarskortene i et skifte eller et annet mål som du prøver å nå. Gjør premien en hele laget kan dele, som en fredag ​​kveld med å ha det gøy, eller valgplanleggingsskift i en uke.

Få en rival

I likhet med idrettslag med tiår lange rivaliser kan restauranter binde sammen mot en felles fiende når de møter en vennlig rivalisering. Hvis du er i et multi-store selskap, kan du finne en annen leder for å jobbe med dette prosjektet. Hvis du er en frittstående virksomhet, sett opp en konkurranse med en annen butikk i din bedrift. Snakk med den andre lederen, sett grunnregler for konkurransen og kunngjør braggingrettigheter i lokale medier. Gjør dette til en årlig konkurranse for å holde lagbygningen hele året.