Forskjellen mellom forbrukerorientering og produktorientering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forskjellen mellom forbrukerrettet og produktorientert markedsføring ligger i den tilnærmingen som er tatt for å kommunisere med kundene. Ingen selskap er tvunget til å velge mellom de to. Faktisk inneholder de beste kampanjene begge typer meldinger for å nå de bredest mulige målgruppene. Det kan imidlertid være tilfeller hvor du ikke kan bruke begge typer meldinger. I slike tilfeller er det viktig å teste for å se hvilken tilnærming som er mer overbevisende med publikum.

Forbrukerorientering

Forbrukerorienterte meldinger, noen ganger referert til som markedsorienterte meldinger, er definert av Business Dictionary som kommunikasjon som fokuserer på forbrukerens behov. For eksempel diskuterer et reklamebord som er forbrukerorientert hvordan et produkt kan brukes av forbrukeren for å løse et nåværende smertepunkt. En forbrukerorientert markedsføringsmelding for body lotion kan si, "Gjør din tørre hud silkeaktig, glatt og hydrert med bare en applikasjon."

Produktorientering

Produktorienterte meldinger defineres av Business Dictionary som kommunikasjon som holder fokus på produktets kvaliteter. Markedsføringsmeldingen er mer teknisk og detaljert. For eksempel kan en produktorientert markedsføringsmelding for body lotion si: "Vårt lotion er laget med alle naturlige ingredienser som aloe, havregryn og vann." Denne typen melding er perfekt for en forbruker som har svært spesifikke behov, som om han krever havremelkrem for å berolige et utslett.

Integrering

Integrere de to typer meldinger til en samlet kampanje for å få de beste resultatene. Din forbrukerbase består sannsynligvis av to grupper av mennesker, en som overtales av forbrukerorienterte meldinger og en annen som flyttes av produktorienterte meldinger. Ikke fremmedgjøre en gruppe ved ikke å ha en melding som snakker til den. Opprett en mal for hver av annonsene dine i en kampanje. Malen brukes til å lage to versjoner av hver annonse, en med forbrukerorienterte meldinger og en med produktorienterte meldinger.

testing

Kjør en A / B-test på meldinger når du ikke kan opprette to forskjellige annonser, for eksempel på et selskaps nettsted. En A / B-test er definert av Brick Marketing som en metode som tester to variasjoner av en melding for å se hvilken som er mer effektiv med leserne. Hver besøkende vises en versjon av meldingen, og hennes etterfølgende oppførsel spores. Meldingen som gir de beste resultatene er testvinderen. For eksempel, hvis den forbrukerorienterte meldingen får besøkende til å bli lenger på nettstedet, vil det være vinneren. Når en vinner er bestemt, er testen fullført, og vinnende meldingen vises til alle fremtidige besøkende.