Kaller arbeidsgivere referanser før et annet intervju?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Referanser kan hjelpe arbeidsgivere med å få en bedre følelse av potensielle medarbeidere, og de fleste vil sjekke en jobbsøkeres referanser noen gang i intervjuprosessen. Referanse sjekker kan variere fra å gjennomføre en enkel verifisering av ansettelsesdatoer for å søke dypere detaljer, for eksempel å snakke med en tidligere veileder om arbeidsmoral.

Når skal du gi referanser

Ved å legge til referanser til CV eller jobbsøknad er det ikke lenger normen, ifølge CareerBuilder.com. I stedet bør du vente til selskapet ber deg om å gi referansene - vanligvis ved slutten av det første intervjuet. På det tidspunktet vet du mer om stillingen og hvilken type medarbeider de leter etter; Dette lar deg gi referanser som er relevante, nyttige og kan markere dine beste poeng.

Arbeidsgivervariasjoner

Det er ingen standardtid at alle arbeidsgivere kontrollerer referanser. Mange sjekker dem før det andre intervjuet, men noen vil vente til like før de gjør et tilbud. CareerBuilder.com forklarer at noen selskaper begrenser hva deres ansatte kan si når noen ringer for å sjekke en referanse. En potensiell arbeidsgiver kan dermed unngå å ringe dine referanser, forutsatt at de ikke nødvendigvis gir et nøyaktig bilde av personligheten din.

Å være forberedt

Før du går inn i det andre intervjuet, er det smart å anta at ansettelsesselskapet kalte dine referanser. Tenk på eventuelle arbeidsrelaterte kommentarer dine referanser kan ha gjort, både positive og negative, slik at du kan være forberedt på å snakke om dem. For eksempel kan intervjueren kanskje vite mer om et prosjekt som din tidligere leder sa at du jobbet på eller spørre om en rettssak som du tok imot en tidligere arbeidsgiver.

Den fulle bildet

Bedrifter vet at referansene dine ikke alltid vil vise hele bildet. I tillegg til å kontakte referansene dine, kan arbeidsgiveren også søke på ditt navn online, gjennomgå sosiale nettverkstjenester som LinkedIn eller Facebook. Vær oppmerksom på at dette kan vise en side av deg som du ikke vil at arbeidsgiveren skal se.