Slik starter du en festplaneringsvirksomhet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Festplanlegging krever svært lite oppstartspenger, så det kan være det perfekte valget for de som ikke har kapital. Som en arrangementskoordinator eller festplanlegger vil du være involvert i å organisere alle detaljer ved anledninger som jubileumsfester, familiegjenforeninger, bryllup, pensjonspartier og baby shower.

Samarbeide med en erfaren festplanlegger for å få erfaring og lære handelen før du starter din egen virksomhet. Alternativt kan du tilby dine tjenester gratis noen få ganger, slik at du kan få erfaring og bygge en portefølje. Oppgi familie og venner hvis du ikke er trygg og be om tilbakemelding fra dem.

Bestem hvordan du vil ta betalt for dine tjenester. De fleste festplanleggere jobber i timen eller krever en flat avgift (som kan gå opp i tusenvis). Andre belaster 5 til 10 prosent av partiets budsjett.

Bygg en portefølje. Ta bilder av hendelsene du koordinerer og be om attester fra fornøyde kunder.

Forstå mat og drikke. Som festplanlegger bør du kunne gjøre alt fra å sette sammen en martini-bar for å planlegge en meny for et tropisk tema-parti. Du må også utvikle gode samarbeidsforhold med cateringfirmaer, leverandører og leverandører.

Vet alt om underholdningsvalg. Fra karaokeutstyr og tryllekunstnere til diskjocker og liveband, bør du kunne speide ut alle typer entertainere. Avhengig av type arrangement, må du kanskje organisere turneringer eller konkurranser, spill og til og med auksjoner. Forberedelse av festfavoritter og gaveposer kan også være en del av jobben.

Tips

  • En arrangementskoordinator er som en leder. Du vil være ansvarlig for å ansette en matleverandør, finne underholdningen, skape invitasjoner og festfavoritter, ta kontakt med utleiefirmaer og velge innredningen. Selv om dette ikke er regelen, møter mange planleggere også arrangementet for å sikre at ting går jevnt på den dagen. Å gjøre deg tilgjengelig for disse typer hendelser er et godt pluss med klienter. Hvis du spesialiserer seg på spesielle arrangementer som fundraisers, galas og prisutdelinger, må du kanskje også håndtere markedsføring og innkvartering for de besøkende. Vurder å få en CSEP-sertifisering (Certified Special Events Professional). Det er en god start hvis du ikke har noen tidligere erfaring.

Advarsel

Ikke start din bedrift ved å godta å planlegge et stort parti eller arrangement. Alle de involverte detaljene kan bli overveldende. Hvis din første eller andre begivenhet er stor, bør du vurdere å anskaffe hjelp fra en partilist.

Anbefalt