Hva er "Proximate Cause" i forsikring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Nærliggende årsak refererer til den første hendelsen, eller første fare, i en serie hendelser som forårsaker skade i et forsikringskrav. Den nærmeste årsaken kan ikke gjøre noen direkte skade. Forsikringen kan dekke den nærmeste årsaken, men ikke hendelsen som faktisk forårsaker skaden, slik at forsikringstakeren ikke vil bli refundert for hans krav.

Enkeltbegivenhet

Forsikringsselskaper plasserer maksimalt beløp for dekning for en enkelt begivenhet. For eksempel kan en sjåfør kjøpe en bilforsikring som betaler maksimalt $ 1.000.000 per ulykke. Når en bilulykke innebærer flere dødsulykker fordi føreren krasjet i flere biler, kan retten vurdere disse tapene å være en del av den samme hendelsen fordi ulykken hadde en nærliggende årsak.

Valg av policy

Fordi forsikringen ikke kan dekke den faktiske årsaken til ulykken, bør en policy kjøper sørge for at hendelsen som forårsaker skaden er dekket. Hvis en bonde kjøper en eiendomsskadepolitikk som dekker vind og hagl, og en storm deaktiverer strømforsyningen til gårdens ventilasjonssystem og bondenes griser kveler, må forsikringsselskapet bare refundere skaden på strømforsyningen, ikke tap av grisene, ifølge Iowa State University.

Tort-sammenligning

Ifølge Iowa State University, i et ikke-forsikringsmål, vurderer retten den nærmeste årsaken til å være årsaken til tapet. For eksempel, hvis en misligholder åpner en port på en annen persons eiendom, og en svunnen hund går gjennom den åpne porten og dræper eiendommerens hund, er svindleren ansvarlig for hundenes død, selv om overtrederen ikke drepte hunden selv.

Medvirkende årsak

En bidragende faktor oppstår før andre hendelser, men det forårsaker ikke de andre hendelsene. Statlig lov kan tillate en forsikring å utelukke dekning av en ulykke som oppstår fordi forsikringstakeren er full eller på ulovlige rusmidler. Forsikringsselskapet må fortsatt utbetale kravet dersom forsikringstakerens beruselse ikke forårsaket ulykken. Forsikringsselskapet kan for eksempel nekte å utbetale et krav fordi forsikringstakeren kjørte bilen under påvirkning, men en fotgjenger som rammes av en bil mens hun går nedover fortauet, er fortsatt dekket selv om hun var full på Ulykkelig, ifølge George Washington University.