Jobb Penger Vs. Stillingsbeskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noen selskaper bruker jobbbeskrivelser i deres stillingsannonser for å rekruttere nye ansatte for spesifikke arbeidsoppgaver. Jobboppgaver i forhold til stillingsbeskrivelser kan endres avhengig av arbeidsgiverens behov. Disse endringene kan påvirke mange forskjellige områder av en ansattes jobb, inkludert muligheter for karriereutvikling.

Jobbbeskrivelser for ansettelse

Jobbeskrivelser er viktige da de gir en liste over bestemte oppgaver, plikter og ansvar som må oppnås for at selskapet skal lykkes med å nå sine mål. Jobbeskrivelser kan også hjelpe bedrifter med å analysere fremtidige ansettelsesbehov og utvikle stillingsbeskrivelser tilsvarende. De hjelper også til å hindre juridisk eksponering ved å bruke kriterier som er ugyldige for diskriminering (diskriminering basert på alder, kjønn, rase, religion eller nasjonal opprinnelse) og basert på de faktiske kvalifikasjoner og ferdigheter som trengs for å utføre arbeidet.

Jobbtjenester for god ytelse

Klart definerte arbeidsoppgaver som koordinerer med stillingsbeskrivelsen, kan være nyttige for å sikre god ansattes ytelse. Jobboppgaver kan være oppført i stillingsbeskrivelsen og begynner vanligvis med verb (handlingsord). For eksempel kan en av oppgavene til en markedsføringsansvarlig jobbeskrivelse være "etablerer markedsføringsmål for å sikre at selskapets andel av markedet og lønnsomheten til produktene." Denne plikten vil samordne med jobbsammendraget som leser, "planlegger, leder og koordinerer markedsføringen av selskapets produkter."

Jobbbeskrivelser for disiplin

Jobbbeskrivelser kan klart defineres for ansatte sammen med arbeidsoppgaver, mål og mål. Når de kommuniseres til ansatte, kan veileder konsekvent tilby coaching (undervisning og veiledning) og trening for kontinuerlig forbedring. Jobbbeskrivelser kan også stå opp i en juridisk situasjon hvis en ansatt saksøker for ugyldig oppsigelse med liten eller ingen kunnskap om jobben. Jobboppgaver inkludert vil også gi informasjon for analyse av ytelse. For eksempel, hvis en av jobboppgavene er å "utarbeide markedsrapporter hver uke", og den ansatte ikke utfører denne plikten, kan skriftlig dokumentasjon av dårlig ytelse være en advarsel til den ansatte.

Jobboppgaver for opplæring

Siden arbeidsoppgaver er de oppgaver som faktisk kreves for å utføre stillingsbeskrivelsen, kan de brukes til opplæringsformål. Bedrifter må konkurrere på markedet for å lykkes, så trening er avgjørende for selskapets suksess. Etter hvert som selskaper vokser og utvider seg til andre markeder, kan enkelte jobbeskrivelser endres. For eksempel, hvis det er ny teknologi implementert som involverer informasjonsteknologi ansatte, kan jobben beskrivelsen endres for å imøtekomme det nye systemet. Jobboppgaver må kanskje oppdateres for å legge til de nye oppgavene som trengs, og trening utviklet i henhold til disse oppgavene.

Arbeidsplikt for opprykk

Siden arbeidsoppgavene er listen over oppgaver som kreves for stillingsbeskrivelsen, kan ansatte som ønsker å flytte i selskapet utnytte oppgavelisten for å forberede seg på kampanjer. For eksempel, hvis en markedsføringsassistent ønsker å flytte inn i en tilsynsrolle, kan en jobbbeskrivelse og plikter for en markedsføringsleder benyttes av den tilknyttede til å studere, trene og tilegne seg den erfaring som er nødvendig for å bli veileder. Å demonstrere beredskap for en kampanje kan være til nytte for den ansatte når muligheten presenteres.