Regler for ventetiden for arbeidsledighet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I enkelte land er det en nødvendighet for å samle inn noen arbeidsledighet fordelt på arbeidsledighetsforsikringsplanen. Denne uken, kalt ventende uke, forhindrer at saksøkere gjør to- eller tre-dagers krav på fordeler. Du kan søke om fordelene dine når som helst mellom din siste arbeidsdag og den siste dagen i din ventende uke, så lenge du oppgir riktig jobbadskillelsesdato. Det er ikke en regel i hver stat, så sjekk med statens arbeidskontor for detaljer.

Definisjon

Våkningsperioden for arbeidsledighetsforsikring fastslår at du må betjene en hel uke med arbeidsledighet før du kan begynne å tilføre arbeidsledighetstrygd. I de landene der ventesugen gjelder, hvis din siste arbeidsdag kan være 7. februar, er du for eksempel ikke berettiget til arbeidsledighet til 14. februar. I noen stater må du vente på slutten av kalenderugen å kvalifisere. De fleste arbeidsledighetsuke går fra søndag til lørdag. Hvis din ventende uke slutter på en onsdag, er du ikke kvalifisert til å begynne å samle inn ledighet til neste søndag.

Hensikt

Regelverket for arbeidsledighet for uker tjener to formål. Det forhindrer statens arbeidskontor i å betale kortsiktige fordeler hvis du er arbeidsløs i bare noen få dager. Beløpet du har samlet inn i tre dager med arbeidsledighet, er ikke verdt tiden det tar arbeidskontoret å bekrefte kravet, sette opp kontoen din og sende deg betalinger. I tillegg oppfordrer regjeringstiden til å umiddelbart begynne å se etter ny ansettelse fordi du må vente på arbeidsledighetskompensasjon.

Din spesifikke stat

Regel for ventende uke gjelder ikke i hver stat. For eksempel tilbyr KYOET Office of Employment and Training (KYOET) arbeidsledighet fordeler så snart dagen etter din siste arbeidsdag. Sjekk alltid med statens arbeidskontor før du søker om arbeidsledighetsforsikring, fordi de har de nyeste gjeldende regelverket og spesifikke regler for staten din.

påføring

Du kan ikke begynne å tilføre og samle inn arbeidsledighetsfond før du søker om ytelser. Hvis du bor i en stat som håndhever regelen for ventende uke, kan du ikke begynne å tilføre inntil minst en uke etter den siste arbeidsdagen. Ideelt sett vil du søke en gang i løpet av den ventende uken, slik at du ikke går glipp av noen arbeidsledighet fordeler du kvalifiserer for. Men i de fleste stater kan du søke på din siste arbeidsdag. Bare husk å skrive inn din siste arbeidsdag nøyaktig og ærlig, slik at arbeidskontoret kan faktor i riktig ventetidskrav. Du vil motta din besluttsvarsel med din ventende uke allerede innregnet i.

Anbefalt