Hvor mye tid trenger en arbeidsgiver å svare på arbeidsledighet fordeler for en fyrt ansatt?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansatte som er sparket eller avskediget, får ikke automatisk arbeidsledighet.Hvis du avsluttet ansatt for grov mislighold, kan du kanskje forhindre et krav mot din arbeidsledighetsforsikring. For å kunne bestride et arbeidsledighetskrav må du svare på kravet i statens lovbestemte tidsramme, vanligvis 10-14 dager. Under visse omstendigheter kan du be om forlengelse av denne fristen.

Krav på varsel

Du vil vite om en ansatt sender et krav om arbeidsledighetsforsikring når du mottar kravskjemaet fra statens arbeidsdepartement eller lignende enhet. Påmeldingsmeldingen angir hvor lenge du må svare. Denne påstandserklæringen gir navnet og personnummeret til den avsluttede medarbeider, sammen med skjemaet du trenger for å bestride kravet. Hvis du er usikker på fristen for å bestride en arbeidsledighetskrav, må du straks kontakte statens arbeidsledighetsavdeling.

Responstid

Reaksjonstiden for å bestride en arbeidsledighetskrav varierer fra stat til annen. I California har du 10 dager fra utsendelsesdagen for kravet om innkreving. I Texas har du 14 kalender dager fra datoen for innkallingen til å svare. Føderal lov krever stater å enten betale eller nekte arbeidsledighet fordeler omgående. Stater kan gi forlengelser av innleveringsfristen hvis du kan støtte behovet for ekstra tid.

Bestrider kravet

Når du bestrider en ansattes krav om arbeidsledighet, er det opp til deg å støtte din begrunnelse for grov mislighold for å nekte kravet. Et eksempel på grov mislighold ville skyte en leveringsdriver som testet positivt for ulovlige rusmidler. Føreren kunne ha blitt svekket under kjøring, noe som resulterte i en ulykke og sette selskapet i fare. Selv om sjåføren ikke brukte medisiner mens han var på døgnet, viser hans handlinger grov misbruk.

Standard beslutning

Forstå at bevisbyrden for å bestride en arbeidsledighetskrav er på deg, arbeidsgiveren. Statens arbeidsledighetskontor vil bestemme til fordel for søkeren dersom du ikke svarer i tide eller ikke underbygger din tvist med klart støttede fakta og dokumentasjon. Et arbeidsledighetskrav som ikke er til fordel for deg, kan føre til høyere arbeidsledighetskostnader.