Arbeidsplass Profesjonell Etiquette

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En samling av noen ganger common sense regler og protokoller som regulerer mellommenneskelig adferd, arbeidsplass profesjonell etikette demonstrerer respekt og høflighet til dine medarbeidere og ledere, samt kunder, kunder og leverandører. I mange henseender er profesjonell etikett ikke noe mer enn god oppførsel tilpasset arbeidsplassen. Når du har god ledelse til profesjonell etikett, kan du vanligvis jobbe godt med nesten enhver ansatt i selskapet

telefon

Bruk av telefonen i et åpent kabinettmiljø kan være vanskelig, men det er noen etikett tips du kan bruke for å gjøre det lettere for deg og dine medarbeidere. Hvis du vet at samtalen din vil være en lang, og muligens en konfronterende, så ta den inn i et konferanserom hvis du kan. Hold stemmen din på et personlig talevolum, og vær oppmerksom på stemmen din hvis du føler at følelser begynner å stige under en samtale. Lag personlige anrop på mobiltelefonen din enten ute eller i et konferanserom.

Hygiene, pleie og utseende

Når du går til personlig hygiene, som å dusje regelmessig, børster du tennene og tar deg til håret og neglene dine, beskytter du ikke bare helsen din, de viser respekt for de du jobber med, og gir deg et profesjonelt utseende. Hvis din bedrift har en kleskode, forstå og følg den; hvis ikke, følg ledelsen til andre i avdelingen din. Selv i det mest uformelle miljøet kan du presentere et profesjonelt utseende ved å bruke rene klær, presset om nødvendig. Colognes og parfymer bør være dempet og diskret, og du bør unngå de som er kjent for å fornærme noen.

møter

Kom på møter et par minutter tidlig og bli sittende og klar til å starte i tide. Forblir for hele møtet med mindre du har et presserende spørsmål å delta på. Følg møteens agenda og unngå å gjøre forstyrrende kommentarer eller stille spørsmål som er så detaljerte eller unike for situasjonen din at de tar møtet off topic. På samme måte må du ikke bruke et møte til luften uenigheter - ta dem opp privat etterpå. Generelt, kommentarer eller spørsmål som kaller mer oppmerksomhet enn deg på møtet dagsorden er uprofesjonelle.

Samtale

De personlige samtalene som noen ganger oppstår i et kontormiljø er en uunngåelig del av å jobbe sammen, og de er ikke ukomne. Likevel bør din holdning være at du er på arbeidsplassen for å jobbe, ikke chatte. Samtaler som overstiger et par minutter i lengde begynner å forstyrre jobben, og bør fortsette i pause eller over lunsj. Vær oppmerksom på konverserende toner av stemme, og hvis du blir sint eller har lyst til å rope, er du nesten alltid bedre i å forlate kontoret for et øyeblikk for å gjenvinne din ro.

Kunder, leverandører og forretningspartnere

Når du møter med kunder eller leverandører, må du alltid ha en høy profesjonell etikett. Dette betyr ikke å være stodgy eller stiv; i stedet, det har å gjøre med å være bekymret for deres komfort og behandle dem med respekt. Når en klient, forretningspartner eller leverandør ankommer for et møte, for eksempel, alltid gi dem en forfriskning - kaffe, vann, brus eller hva som helst. Hvis det er den første besøkende på kontoret, bør noen eskortere dem til møterommet eller kontoret din i stedet for å prøve å gi verbale retninger. Hvis du er vert for et møte og lunsj eller snacks, finn ut om de besøkende har noen kostholds bekymringer, og så husk og følg dem.

Anbefalt