Hva er prinsippene til Gemba Kaizen?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

"Gemba" og "kaizen" er japanske ord; Den tidligere betyr "ekte plass" og sistnevnte betyr "forbedring" eller "forandring til det bedre." Kaizen praksis fokuserer på kontinuerlig forbedring i spesifikke forretningsområder som produksjon, forretningsprosesser, ledelse og engineering. Kombinere de to ordene i næringslivet betyr at Gemba er der de virkelige, verdiskapende forbedringsaktivitetene foregår. Gemba kaizen består av tre tilnærminger: ledelsesrettet kaizen, gruppeorienterte kaizen og individuelle kaizen.

Problemidentifikasjon

Det første gemba kaizen-prinsippet er å identifisere problemet; hvor et problem oppstår, er det rom for forbedring. Når det er identifisert, jobber alle involverte mot en passende løsning, og etter brainstorming velger du den beste løsningen å implementere. Å identifisere problemet og arbeide mot en løsning, bør gjøre jobben enklere, eliminere sløsing, øke sikkerhet og produktivitet og forbedre kvaliteten på produktet.

Raising Standards

For å gjøre forbedringer i virksomheten må prosesser måles. Bare med nøyaktige standarder for hver arbeidstaker, er prosess og maskin endring for bedre, og gemba kaizen-filosofien skal utfordre gjeldende standarder og erstatte dem med nyere og bedre standarder hele tiden for kontinuerlig forbedring. Kaizen-prinsippet er basert på det faktum at små forbedringer fører til større belønninger for en organisasjon.

Start med de enkleste endringene

Etter å ha identifisert problemet, deles deltakerne i mindre komponenter som kan ha individuelle løsninger, og starter med de enkleste endringene som skal implementeres. Å gjøre små endringer øker muligheten for suksess, i et ganske raskt tempo. Når den første fasen av prosjektendring er vellykket, er det lettere og mer inspirerende å gå videre til neste større endring. Et annet aspekt ved dette kaizen-prinsippet er å jobbe på et område av forandring om gangen, for hvor lang tid det tar å implementere endringen. Hovedformålet bør være å gjøre endringer som er langvarige og bærekraftige.

Ansattes engasjement

Kaizen-prinsippene i magert produksjon forbereder grunnlaget for alle ansatte i en organisasjon for å delta i beslutningsprosessen. Å stole på at ansatte skal bestemme forbedringer som passer best til et system, er viktige for endring. De ansatte som gjør arbeidet, vet best hvordan de skal utføre det, slik at de har en god posisjon til å innovere for å forbedre systemet. Når ideer kommer fra arbeiderne selv, blir motstand mot forandring eliminert når en ny prosess er implementert.