Hvordan trene en kassereren

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du jobber i detaljhandel og er en veileder eller leder som trenger en god kasserer, og du kan ikke finne en. Vet du hvorfor? Det er fordi du må lage og skape en god kasserer. Hvis du trener personen godt og de elsker jobben, vil de være den beste kassen du noen gang vil ha.

Elementer du trenger

  • Comany-retningslinjer

  • Registrer deg for å trene på.

  • En annen trent kasserer å jobbe med.

Ok så du hyret en kasserer. De har enten erfaring eller ikke. Det spiller ingen rolle som jeg har hatt kasserere uten erfaring, gjør det bedre enn de med. Det første du må gjøre er å understreke viktigheten av kundeservice. De trenger å forstå det for å være en god kasserer de trenger å gjøre 3 ting.

Første smil på kunden. Smilet bør være vennlig, ikke skummelt. Det skal være et innbydende smil som kunden ser frem til å se når de kommer inn i butikken.

Hils kunden er det andre trinnet. En enkel "Hei, hvordan går det i dag" kan gå langt.

Det tredje trinnet er å spørre kunden om de fant det de leter etter? Hvorfor er dette viktig du spør? En kunde kunne ha gått over hele butikken din og fortsatt ikke kjøpt det de ønsket. Dette vil bidra til å bygge et servicenivå med den kunden og øke salget samtidig. Jeg vinner vinnesituasjon.

Når kassen din forstår de grunnleggende konseptene, enn å lære dem politikk. Dette betyr at jobben er negativ og positiv. Eksempel hvis politikken din ikke er mangel / overtar mer enn $ 3, enn du forteller denne nye kassen at skuffen trenger å balansere innenfor denne marginen, eller det vil bli konsekvenser. Noen selskaper bruker en bokhandel til å telle registret, og de fleste har kassereren teller sitt vantegister både før og etter bruk. Vis dem hvordan.

Nå sier alle disse trinnene for å gjøre dette eller det. Det betyr at lederen bør ta disse trinnene i læringsprosessen. Når det er gjort enn du kan plassere den nye kassereren med din beste kasserer å observere i minst 30 minutter. Ikke la dem berøre registret selv.

Nå er hvert selskap annerledes i dette neste trinnet, og jeg har trent kasserere ved hjelp av begge metodene. Enten leder kasseieren hvert trinn fra hvordan man håndterer kontanter, sjekker, kredittkort, refusjoner, overladninger osv. Eller et treningsprogram for datamaskinen brukes. Personlig foreslår jeg begge. Hvis du bruker datatrening i firmaet ditt, når de er ferdige med det, har de fortsatt observere en hovedkasse for en tid.

Sett dem opp i eget register, nær nok eller med muligheten til å ringe noen til hjelp hvis de trenger det.

Tips

  • Når du har satt dem på egenhånd, sjekk på deres fremgang. Gi dem beskjed om at du er der hvis de har spørsmål. Få dem til å ha et "New Employee" eller "In Training" -merke ved siden av navnetemblemet hvis det er mulig. Kunder er mer tilgivende hvis kassereren gjør en feil på denne måten. Fortell dem hva de gjør riktig, ikke bare hva de gjør feil.

Advarsel

Hvis den nye kassereren ikke kan balansere sitt register eller går på nyeste policy innen de første 3 ukene, kan denne jobben ikke være for dem. Jeg snakker gjentatte lovbrudd ikke bare en eller to ganger. Sett aldri kassereren med en annen kassereren som har vært på jobb mindre enn 3 måneder! Unntaket er en rehired ansatt.