Oppstrøms og nedstrøms aktiviteter for en markedsdirektør

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføring inkluderer å skape produkter, velge markeder for disse produktene og fremme dem. Det inkluderer også å levere de lovede produktene i tide til kundenes tilfredshet. Markedsføringsdirektører leder markedsføringsteam og overvåker alle aktiviteter, inkludert produksjon av trykte annonser, Internett-annonser og fjernsynsreklamer. Oppstrøms og nedstrøms markedsføringsaktiviteter beskriver hvordan markedsføringsavdelinger målretter sine potensielle kunder.

Opprette produkter - Upstream Marketing

Oppstrøms markedsføring inkluderer å skape produkter som skal selges til forbrukerne. Markedsførere utvikler produkter som tjener forbrukernes behov, bedre enn produktene til noen konkurrenter. En familie vannpark resort, for eksempel, kan studere demografien i et område hundre miles fra deres sted for å avgjøre hvilken type familier bor i området, deres sosioøkonomiske bakgrunn og når de lokale skolene er på pause. Feriestedets markedsføringspersonale vil da skape en feriestedpakke som vil være innenfor familiens budsjetter og sammenfalle med skoleferier. Feriestedet vil plassere annonser i lokale papirer som familiene vil være sannsynlig å se.

Velge Markeder - Oppstrøms Markedsføring

Valg av markeder er en annen type oppstrøms markedsføringsaktivitet, der markedsavdelingen ser på ulike typer markeder og velger den som best kan betjenes av selskapets spesielle produkt. Noen utvalgsmarkeder en avdeling kan velge blant inkluderer mødre med små barn, byprofessorer, pensjonister eller studenter. Avdelingen vil deretter studere disse markedene videre for å utarbeide en markedsplan som retter seg mot dem spesielt.

Kommunisere til markedet - Downstream Marketing

Kommunikasjon til markedet skjer i nedstrøms markedsføring etter at produktet allerede er opprettet. Dette inkluderer reklametavler, direktemeldinger, reklamefilmer, Internett-annonser og kuponger. Kommunikasjon til markedet er designet for å la så mange potensielle forbrukere som mulig vite om produktet, slik at de kan kjøpe det. En klærbutikk som bærer en ny linje med motebrev, kan for eksempel sende ut e-postvarsler til alle sine nåværende kunder for å gi dem beskjed om den nye aksjen.

Levering av produkter - Downstream Marketing

Å levere produkter til det målrettede markedet er en viktig del av nedstrøms markedsføring. Det spiller på kunnskap om at glade kunder vil spre ordet om selskapet, og dette vil igjen drive ny virksomhet. Et selskaps produkt må pakkes og leveres til kunden på en måte som er helt tilfredsstillende for kunden og setter selskapet bortsett fra de andre. Et luksushotell kan annonsere en komplett og rimelig buffet 24 timer i døgnet. Hvis det gjør det, må buffeen være av høy kvalitet og tilgjengelig i de annonserte annonsene, eller gjestene kan huske og klage til andre potensielle gjester.