Hvordan motivere ansatte på arbeidsplassen

Anonim

En utfordring å være en leder, veileder eller bedriftseier er å sikre at dine ansatte forblir motiverte. God lønn og fordeler går langt, men noen ganger er det mer nødvendig. En felles følelse av hensikt og anerkjennelse av en vellykket jobb er blant de opplevelsene som kan forvandle en rekke oppgaver til meningsfullt arbeid eller en karriere.

Identifiser belønningene verdsatt av enkeltpersoner så vel som kollektivt av personalet. En person kan verdsette anerkjennelse mens en annen reagerer kun på monetære insentiver.

Bruk bare positive tilnærminger. Applauere innsats, pålitelighet og lang levetid. Unngå kritikk som tårer i stedet for å bygge opp. Veiledningens rolle overfører ikke retten til å fortelle eller snakke sarkastisk til en underordnet.

Lead i stedet for å presse. Vær en del av løsningen i stedet for å bare peke på et problem.

Snakk i første person flertall. "Vi" og "oss" antyder at du og andre medarbeiderne danner et lag. "Jeg" og "deg" skaper en vegg mellom deg og andre.

Lytte. Hold deg åpen for medarbeiderens ideer og forslag.

Unngå micromanaging, som er irriterende og skaper irritasjon.

Vis interesse uten å være påtrengende. Anerkjenner fødselsdager og anerkjenner levetid, merkingsjubileums ansettelsesdatoer.

Definer dine forventninger belønne ansatte for å oppfylle eller overgå dem.

Lag en tidsplan for evalueringer og hold deg til det. Gjør jobbervurderinger på en riktig måte og utfør lønnsøkningene tilsvarende.