Hva er en ansatt hovedtelefonrapport?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En ansatt hestekontoprofil, noen ganger kalt en ansatt folketelling, inneholder informasjon om ansatte for en enkelt arbeidsgiver. Informasjonen kan sorteres i henhold til stillingsstatus, som betyr aktive eller inaktive ansatte, eller etter karakteristika som rase, kjønn, alder, lønn eller veteranstatus. Human Resources Informationssystemer, eller HRIS, har vanligvis programmer som gjør det mulig for arbeidsgivere å generere rapporter basert på et hvilket som helst antall variabler. En arbeidsgiver evne til å generere rapporter forenkler menneskelige ressurser planlegging funksjoner og oppgaver.

Ansattes klassifisering

Medarbeiderrapporter er spesielt nyttige når man vurderer ansattes klassifisering. Ansattes klassifisering refererer til om arbeidstakere betraktes som fritatte eller ikke-fritatte ansatte. Unntatt arbeidstakere oppfyller visse kriterier i henhold til lov om rettferdig arbeidskraft for unntak fra overtidslønn. Ikke-fritatte arbeidstakere er arbeidstakere som generelt utfører manuell eller rutinearbeid; De er kvalifisert for overtidskompensasjon for å jobbe mer enn 40 timer i hver arbeidsuke. En ansatt hovedtelefon rapport er nyttig for å analysere jobbtitler og stillinger som dekkes av føderale og statlige unntatte eller ikke-fritatte regler.

Lik Arbeidsmulighet

US Equal Employment Opportunity Commission, eller EEOC, krever at enkelte arbeidsgivere fullfører og sender elektronisk en årlig EEO-1-rapport. Den føderale regjeringen bruker EEO-1-statistikk for forskning og identifikasjon med hensyn til den amerikanske arbeidsstyrken; EEO-1 bruker ikke denne informasjonen til å identifisere bestemte ansatte. I stedet blir medarbeideropplysninger i en arbeidsgivertestrapport rapportert samlet data om EEO-1-undersøkelsen. Arbeidsgivere rapporterer arbeidsstyrkenes data i henhold til totalt antall ansatte for hver jobb eller stilling, rase og kjønn. En ansatt hovedtelefon rapport gjør det enkelt for arbeidsgivere å oppfylle sin forpliktelse til den føderale regjeringen i å rapportere EEO-1 data.

Kompensasjon og fordeler

Medarbeideroppgavene er obligatoriske som en del av en kompensasjonsundersøkelse eller når en arbeidsgiver vurderer å gjøre endringer i organisasjonens kompensasjons- og ytelsesstruktur. Kompensasjonsspesialister genererer medarbeidermeldinger basert på faktiske lønn og lønn, eller de utarbeider rapporter basert på hypotetiske scenarier for å fastslå passende lønnsøkninger. Projiserer effekten av økende fordelekostnader på organisasjonsbudsjettene, er en annen bruk for ansattes oppdragsrapporter. Langsiktig endring i helseforsikringspremier og utgifter knyttet til ytelser til ansatte kan bli fanget ved å generere forskjellige versjoner av en ansatt tallerkenapport.

Arbeidskraftplanlegging

Personalplanlegging innebærer å bestemme nivået på HR-støtte som er nødvendig for en medarbeiderbase. En medarbeiderbase er antall aktive ansatte i organisasjonen - vanligvis oppført etter sted, arbeidssted, avdeling eller andre lignende identifikatorer. Human Resources beste praksis angir en HR-utøver for hver 100 ansatte. En ansatt høringsrapport hjelper derfor HR-ledere å vurdere bemanningsbehov for å gi tilstrekkelig servicenivå til en organisasjonens ansatte. I tillegg bestemmer medarbeiderutredningsrapporter departementets bemanningsbehov. Sammenligning av produktivitetsmålinger med ansattens ansettelsesdata forutsier om selskapets arbeidsstyrke kan møte forretningsbehov.