Slik identifiserer du treningsbehov for ansatte

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å gjennomføre arbeidstrening kan være en skremmende oppgave, spesielt når du har en stab med et mangfoldig sett med ferdigheter og kunnskaper. Det er sløsing med selskapets tid og penger for å gi opplæring i områder hvor ansatte allerede utfører seg som standard. I stedet er det best å først identifisere de spesifikke treningsbehovene til de ansatte.

Identifiser ansattes treningsbehov

Utfør en jobboppgaveanalyse av den ansatte (eller en gruppe medarbeidere) for hvem du identifiserer treningsbehov. For å gi effektiv trening, er det nødvendig å vite nøyaktig hva forventningene er for jobben. Du kan samle noen av disse opplysningene ved observasjon og ved å be ansatte om å gi deg enten verbale eller skriftlige beskrivelser av hva deres arbeidsplasser innebærer.

Sammenlign ansattes ytelse til jobbforventningene og identifisere områder der det er uoverensstemmelser. Identifiser om uoverensstemmelsen skyldes arbeidsprosessproblemer, for eksempel ikke å vite hvordan du fullfører en bestemt oppgave eller personproblemer, for eksempel ikke å utføre en bestemt oppgave. Arbeidsprosessproblemer kan håndteres med ansattes opplæring, mens personellproblemer blir bedre adressert ved en ansettelsesprosess.

Planlegg et møte med alle de involverte medarbeiderne, og be dem om å få med seg lister over hva de anser som de fem største områdene de føler seg mer trening, er nødvendig for. Del lister og dine egne observasjoner.

Gruppetreningsspørsmål etter kategori. For eksempel vil læring av et nytt dataprogram falle inn i samme kategori som å lære å bruke et nytt utstyr, men gjennomgangen av kundeservicestrategier vil bli bedre kategorisert med andre policyrevisjonsproblemer.

Prioritere treningsbehov som en gruppe, med tanke på at de som har umiddelbar effekt på forretningsprestasjoner eller ansattes sikkerhet er de viktigste. Å diskutere forretningsmålene dine med dine ansatte kan også være nyttig i denne prosessen. Å vite det ønskede resultatet kan hjelpe ansatte med å fortelle deg hva de trenger å vite for å hjelpe selskapet å nå sine mål.

Tips

  • Bruk en prioritert liste for å planlegge gruppetreningsøkter, eller vurder å skape et mentorprogram hvor ansatte som utmerker seg på oppgaver, er parret med ansatte som trenger ekstra opplæring i disse områdene. Behov som er identifisert for et utvalg av få ansatte, må fortsatt adresseres via individuelle handlingsplaner.