Slik bruker du beslutningsprosessen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Slik bruker du beslutningsprosessen. Beslutningstaking er en prosess som fører til et bestemt tiltak. Det er alltid et siste valg i å ta en beslutning. Noen ganger er beslutningstaking basert mer på meninger istedenfor faktum. Beslutningstaking er en prosess med resonnement som ikke alltid er rasjonell; det kan ofte være irrasjonelt. Vi tar beslutninger hver dag uten mye tanke.

Ta en god titt på ditt liv, karriere og folk i livet ditt. Bestem hva det er du vil styre bedre.

Bestem hva som har stunted din vekst. Forbind beslutningsprosessen og forandre livet ditt.

Bestem forskjellen mellom hva som må løses og hva som ikke er ødelagt. Noen ganger er den vanskeligste delen av beslutningsprosessen evnen til å definere kriteriene for endring.

Vet hvem som må bringes inn i endringssamtalen. Beslutningsprosessen innebærer innkjøp av andre og deres innkjøp til planen for endring.

Lytt til hva folk føler, tenker og ønsker med hensyn til endringen. Be dem om deres støtte og høre hvorfor de er motvillige eller hvorfor de er interessert. Velg en måte å styre de menneskene som motsetter seg avgjørelsen din.

Sammenlign dine tanker om forandring med andre. Ingen har rett hele tiden. Den beste beslutningsprosessen inkluderer innspill fra andre.

Forplikte seg til beslutningen og vær sterk når alle veier er blitt vurdert. Du vil drive behovet for endring. Hvis du ikke er forpliktet, vil ingen som følger deg, være enten.

Overvåk fremdriften til endringen du og gruppen din har vedtatt. Implementer strategier for hvordan du skal holde problemet løst. Definer forskjellen mellom oppfølging og følge gjennom til folk i gruppen din. Styrken på din beslutningsprosess vil være nøkkelen til din suksess personlig og profesjonelt.

Tips

  • Kjenn dine begrensninger og arbeid på å få styrke i dine svakheter.

Advarsel

Bare reparer det som ikke er ødelagt.