Om Fellesskapets oppsøkelsesprogrammer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fellesskapets oppsøkelsesprogrammer er en standard måte for grupper som for eksempel sosiale tjenester, ideelle organisasjoner og kirke eller andre religiøse grupper for å identifisere et bestemt behov i samfunnet og tilby tjenester til de som trenger det. Et eksempel er Planned Parenthood; Det kan utføre vanlige opplæringsprogrammer for å identifisere hvem som er størst risiko for hiv og aids og basert på tilbakemeldingene fra sitt arbeid, utforme programmer for å hjelpe denne bestemte gruppen av mennesker. Igjen, for eksempel, var denne gruppen å være 15 til 24 år gammel ungdom og unge voksne, kan Planlagt foreldre skreddersy programmer som vil appellere til denne demografiske.

Identifikasjon

Fellesskapets oppsøkingsprogrammer varierer sterkt. De er ofte sett i organisasjoner som har en religiøs, sosialaktivist, helseorienterte formål. Eksempler på grupper som kan gjennomføre samfunnsoppsøkelsesprogrammer er universiteter som utfører en prøve på et nytt prevensjonsprodukt. Samfunnsoppsøkelsesprogrammet ville ha en koordinator som aktivt ville annonsere, rekruttere folk til å teste det nye prevensjonsmiddelet og registrere og analysere dataene. Videre kan denne informasjonen brukes til å planlegge programmer for å oppfylle et behov: prevensiver som unge vil bruke for å forhindre overføring av hiv og aids.

typer

Det er mange typer samfunnsoppsøkingsprogrammer. For eksempel, hvis en kirke ville hjelpe hjemløse kvinner og deres barn å finne trygt ly, ville kirken ansette en person for aktivt å organisere et lag for å lokalisere og identifisere hjemløse kvinner og deres barn i deres samfunn. Ved å snakke med disse kvinnene kunne arrangøren identifisere hva deres mest presserende behov var: trygt ly, mat, beskyttelse mot voldelige ex-ektemenn og ex-kjærester. Målene for dette bestemte opplæringsprogrammet vil være å skaffe midler til å støtte et midlertidig ly for disse kvinnene og deres barn. Andre typer inkluderer samfunnsoppsøkingsprogrammer som er basert på helseproblemer: tenåringsrøyking eller tenåringsbruk eller tenåringsgraviditet. I hvert enkelt tilfelle ville målet være å identifisere gruppen av mennesker, identifisere deres behov og utforme et program for å hjelpe dem å komme seg ut av skade ved inngrep, utdanning og til og med fysisk sikkerhet.

Funksjon

Den overordnede funksjonen til de fleste oppdragsprogrammer er å oppfylle et mål. En gruppe kan bli belastet med å identifisere spisevaner av tenåringsjenter med spiseforstyrrelser. En annen gruppe kan være å finne skinnende tenåringer for å bringe dem til sikkerhet eller gjenforene dem med ansvarlige familiemedlemmer. Funksjonen er å identifisere en spesifikk demografisk, studere deres behov rundt et bestemt problem, og lage et program for å hjelpe dem å gjenopprette, lære eller bli selvforsynende.

Egenskaper

Nesten alle samfunnsoppsøkelsesprogrammer har en ledende oppsøkende koordinator som er ansvarlig for å organisere frivillige og andre ansatte for å gjennomføre gruppens mål. Disse programmene finansieres ofte med tilskudd og kan kreve at alle aktivitetene og resultatene registreres i en formell rapport for å vise programmets tilhenger at pengene deres ble brukt som beregnet. Mange programmer stole på denne typen finansiering og må kanskje søke om finansiering hvert år eller noen få år. Rapportering av deres aktiviteter sikrer at deres programmer fortsetter, og at folk i programmet fortsatt har den hjelpen de trenger.

fordeler

Den største fordelen med samfunnsoppsøkingsprogrammene er at programmene tjener folk som ofte ikke kan hjelpe seg selv. Disse menneskene, ofte kalt i fare eller under servert, blir lett utnyttet av uetiske mennesker. I andre tilfeller gir programmene utdanning og tjenester til grupper av mennesker som rett og slett ikke er velutdannet eller misinformert. Unge tenåringer kan tro at de er kollisikker og kan ikke bli gravid eller kontrakt HIV eller AIDS. Outreach-programmer vil gi viktig utdanning til disse menneskene.

Misforståelse

Den største misforståelsen kan være at samfunnsoppsøkingsprogrammer er utformet strengt for fattige, uopplærte mennesker. Noen programmer er pedagogiske eller arbeider for å teste en ny medisinsk eller helseoppfinnelse eller måte å gjøre noe på.