Ferdigheter som trengs for ledende endring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Endring er en viktig faktor i suksessen til enhver person, institusjon, organisasjon eller bedrift. Det kan være vanskelig å skape forandring i en bedrift hvor ansatte, overordnet ledelse, styremedlemmer og kunder må tas med i gjennomføringen av endringer. De som leder gjennom tider med forandring, må utvikle ferdigheter for å kunne overvåke den forandringen.

Målsettingsevne for ledende endring

For å lykkes å lede en organisasjon gjennom en forandringsprosess, må en leder være i stand til å huske mål og oppdrag for endringene. Ser det store bildet, må han kunne sette mål og tidsfrister for å oppnå visjonen for forandring. En god leder må utvikle evnen til å se hvordan de små stykkene jobber sammen for å oppfylle de større formålene og inspirere de ansatte til å delta i innsatsen.

Organisatoriske ferdigheter for ledende endring

Når du forandrer endring i en organisasjon, er det nødvendig å utvikle organisatoriske ferdigheter for å holde oversikt over endringer som skal gjøres, tidsplaner for å gjennomføre prosessuelle endringer, og personer eller klienter som er berørt av disse endringene. Ledende gjennom endring krever evnen til å delegere noen ansvarsområder til andre, så utvikle evnen til å avstå fra kontroll over enkelte aspekter av prosessen til pålitelige ansatte. Gi tilsyn hvis det er nødvendig, men la andre få muligheten til å presse, utvikle og bevise seg.

Mellommenneskelige ferdigheter for ledende endring

Omhyggelig håndtering av relasjoner er viktig for å kunne gjennomføre organisasjonsendring. Det er også viktig å opprettholde gode og åpne relasjoner med andre medlemmer av ledelsen, styremedlemmer og klienter. Behandle enkeltpersoner med vennlighet og respekt og imøtekomme deres behov når det er mulig. Når det er nødvendig å være fast og holde fast ved avgjørelser, gjør det med godhet og en bevissthet om hvordan det vil påvirke alle involverte.

Lyttende ferdigheter

En leder bør lytte til bekymringer, frustrasjoner og ideer fra ansatte og ta hensyn til når han tar opp planer og setter mål. Det er lett å fremmedgjøre arbeidere ved å børste over deres behov og tanker, så husk at de er en viktig del av å gjøre vellykket forandring i en organisasjon. Demonstrere gode lytteferdigheter ved å få øyekontakt, lene seg frem i interesse, stille spørsmål for avklaring og oppriktig engasjere tankene dine for å forstå. Selv om folk ikke er enige med den endelige avgjørelsen, er de mer sannsynlig å fortsette å oppfylle sin rolle i å gjennomføre beslutningen dersom de føler at deres innspill har blitt nøye vurdert.