Fordeler og ulemper ved ulike typer kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommunikasjon er definert av mange forskjellige termer, med fire typer som ofte finnes i forretningsmiljøer. Kommunikasjonsstil påvirker hvordan en melding mottas og i siste instans hvordan noen oppfattes. Det er fordeler og ulemper med de ulike stilene å huske på når de arbeider med medarbeidere, underordnede og forbrukere.

Passiv kommunikasjon

Passive kommunikatorer har en tendens til å unngå konflikt ved å avstå fra å uttrykke følelser og meninger regelmessig. Denne stilen oppfattes av andre som tålmodig og lettvint, men litt avviklet. Passive kommunikatorer unngår øyekontakt og utvidede samtaler. Selv om det er passivt, kan personer med denne kommunikasjonsstilen være utsatt for eksplosive utbrudd etter langvarig skuffelse, frustrasjon og kritikk.

Fordelen med denne typen kommunikasjon er at individet blir sett på som elskverdig og alltid opptatt av andre. Medarbeidere liker å være rundt andre som ikke kontinuerlig lager bølger og er enige om å påta seg oppgaver uten klage. Utbruddet er imidlertid absolutt negativt. For kommunikatøren er angst forårsaket av voksende, men oppruste frustrasjoner en annen ulempe. Denne typen kommunikator gir regelmessig inntrykk til andre og prosjekter lavt selvtillit eller selvværd.

Kjenne denne stilen gjennom e-postsvar som er kortfattede og hjertelige uten tilleggsinngang.

Assertiv kommunikasjon

Assertiv kommunikasjon er motsatt av passiv kommunikasjon. Denne stilen av kommunikatør angir effektivt meninger og advokater for seg selv. Dette kan være i å lede et lag eller be om en høyning. Assertive kommunikatorer ser deg i øyet og er sikre på å formidle ideer. Ledere, salgspersoner og kommunikatører drar mest nytte av selvsikker kommunikasjon.

Fordi en assertiv kommunikasjonsstil vurderer andres meninger og verdier begge parter, er det den foretrukne kommunikasjonsstilen i virksomheten.

Aggressiv kommunikasjon

Den aggressive kommunikatoren fortaler alltid personlige meninger, ideer og behov. Kommunikasjon er både verbal og til tider fysisk. Aggressiv kommunikasjon av lederskap kan overvelde underordnede i arbeidsmiljøet. Det skaper også spenning blant lagmedlemmer som føler at kommunikatoren alltid er konfronterende.

På den positive siden vet aggressive kommunikatorer hva de vil og er villige til å presse frem, uansett motgang. Denne stilen passer til en litigator mer enn en administrativ assistent. Mange selgere er aggressive kommunikatorer, men de vil bli mer vellykkede med en assertiv kommunikasjonsstil.

Enten i e-post, notater eller andre kommunikasjonsmedier for arbeid, forteller denne kommunikatoren andre hva som skal gjøres og er argumenterende hvis det ikke er innkjøp.

Passiv-aggressiv kommunikasjon

Passiv aggressiv kommunikasjon er ikke en ønsket stil for arbeidsplassen fordi passive aggressive individer ikke er sannferdige om deres følelser og meninger. Denne stilen saboterer sunn arbeidsforhold og prosjekter fordi passive aggressive kommunikatorer ser ut til å være passive i stil, men har en konstant indre sinne hos andre. Kjenne denne kommunikasjonsstilen ved sarkastiske kommentarer, hvisket mumling av klager og forstyrrende atferd som å bruke chatprogramvare til å sladre om medarbeidere som ofte er i samme rom.

Dette er en giftig kommunikasjonsstil som må håndteres i et bedriftsmiljø raskt for å hindre strid i teamet og klientene eller forbrukerne.