Fordeler og ulemper ved visuell kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du ber de fleste om å nevne ulike former for kommunikasjon på arbeidsplassen, vil de kunne identifisere muntlig og skriftlig kommunikasjon, men kan bli presset hardt for å nevne noen andre. Muntlig og skriftlig kommunikasjon, kjent som verbal kommunikasjon, er den mest brukte på arbeidsplassen. Visuell kommunikasjon utnytter visuelle hjelpemidler. Stopp lys, emojis, lager bilder og reklametavler er alle eksempler på visuell kommunikasjon. Brukes riktig, kan det være en effektiv måte å drive viktige konsepter hjemme i næringslivet, men det er noen ulemper.

Visual Media Fordeler: Det er Umiddelbart

Prøv å beskrive til en grafisk designer hvordan du vil at arbeidsplassen din skal se, og du vil finne at det tar mye å ta og skrive for å formidle budskapet nøyaktig. Vis henne et bilde, og hun vil umiddelbart forstå det.

Visual Media Fordeler: Det er enkelt og enkelt å huske

Forsøk på å forklare prosentandeler eller statistikk kan ta mye tid, men å vise en graf kan gjøre ting umiddelbart forståelige. Når et selskap ønsker å demonstrere sin filantropiske innsats, er et bilde av en sultende landsbyer for eksempel langt sterkere enn en beskrivelse. På samme måte finner folk det mye lettere å forstå data som presenteres som et kakediagram enn skrevet i tabellform. Forskere har vist at bare å legge til en visuell kommunikasjon til en tale gjør presentasjonen mer minneverdig.

Visual Media Fordeler: Det er Universal

I vår stadig mer globale økonomi er det fordelaktig å kunne kommunisere med folk fra alle bakgrunner som snakker andre språk. En enkel smilende emoji gir mening til folk fra hele verden, selv de som er analfabeter.

Visual Media Ulemper: Kan ikke håndtere komplekse data

Ikke alt kan uttrykkes i bilder - bare prøv å forklare en ny selskapspolicy angående overtid med et bilde. Et bilde kan bare formidle så mye informasjon før det blir skruet ned og vanskelig å dechiffrere. Oversimplifying kan være farlig når det gjelder komplekse problemer som må løses med en dypere forståelse av saken.

Visual Media Ulemper: Det er kulturelt tvetydig

Hvis du prøver å formidle en melding om bedriftens konkurranse med et bilde av en baby, kan det tolkes som "hjelpeløs", "liten", "ung", "whiny" eller "naive". Hvis du oversimplifies hva du prøver å si ved å si det på et bilde, kan hele meldingen gå seg vill. Det er også lett å glemme at noe som betyr en ting i en kultur, kanskje ikke betyr det samme i andre kulturer. For eksempel kan et tommelen være en god ting i Amerika, men kan være støtende mot folk i Kina.

Visual Media Ulemper: Økte kostnader

Visuelle hjelpemidler kan koste mer å skrive ut, spesielt hvis de er i en rekke farger. Selv om bildet bare er projisert, kan tiden til å lage et diagram eller en graf koste penger i form av man-timer som trengs for å lage det.

Visual Media Ulemper: For distraherende

Noen ganger legger det til visuelle medier seg fra den verbale kommunikasjonen som brukes hvis folk fokuserer på det visuelle. I de fleste tilfeller må visuell kommunikasjon være samarbeidet med muntlig eller skriftlig kommunikasjon, mens verbal kommunikasjon generelt kan brukes uten tilleggs hjelpemidler.

Anbefalt