Hva er kommunikasjonskanaler innenfor en organisasjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommunikasjon gjør at en organisasjon kan koordinere og forene for å oppnå et felles mål, enten organisasjonen er en bedrift, en offentlig enhet, en offentlig tjeneste eller en religiøs gruppe. Tre hovedkanaler for kommunikasjon finnes i en organisasjon av enhver størrelse, slik at ikke bare kommunikasjon mellom ledelse og arbeidstakere, men også mellom likestillede i organisasjonen.

Formell

Formell kommunikasjon, uansett format, bruker den hierarkiske strukturen til en organisasjon for å spre informasjon eller direktiver fra toppen av organisasjonen ned. Med andre ord informeres underordnede om politiske endringer, kunngjøringer eller annen informasjon knyttet til organisasjonen av sine direkte veiledere. Midtforvaltningen mottar kommunikasjonen fra overordnet ledelse og svinger deretter om og leverer informasjonen til de lavere nivåene i organisasjonen. Formell kommunikasjon kan også komme fra lavere nivåer i organisasjonen, og nå toppledelse, men for å bli ansett formell, må kommunikasjonen passere gjennom mellomstyring.

Uformell

Informell kommunikasjon foregår utenfor organisasjonens hierarkiske struktur. Et lavnivå medlem av organisasjonen kan kommunisere direkte med en toppleder om en bekymring eller til og med en ide for å dra nytte av organisasjonens virksomhet. Informell kommunikasjon har en fordel i forhold til formell kommunikasjon, da det akselererer kommunikasjonsprosessen. Hvis den brukes for mye i en organisasjon, undergraver den organisasjonens ledelsesstruktur.

uoffisiell

Skvaller eller rykter utgjør en del uoffisiell kommunikasjon i en organisasjon. Informasjonen kan spredes uoffisielt fra ethvert nivå av en organisasjon, ved hjelp av en ubeskyttet web av kontakt mellom jevnaldrende i organisasjonen. Ikke alle er inkludert i uoffisielle kommunikasjonskanaler, noe som betyr at informasjonen kun kan nå en del av organisasjonen. Fordi kommunikasjonen ikke er sanksjonert, kan gyldigheten av informasjonen kommunisert uoffisielt, være tvilsom. Hvis ledelsen er i stand til å tappe inn i uoffisielle kommunikasjonskanaler, kan de forstå forståelsen av verdiene til deres underordnede holdninger eller verdier, samt motvirke at falsk informasjon spres gjennom uoffisielle kommunikasjonsnivåer.

Måter å kommunisere på

En hvilken som helst av de tre typer kommunikasjonskanaler bruker en rekke metoder eller verktøy for kommunikasjon for å spre informasjon. Verbale former for kommunikasjon inkluderer ansikt til ansikt interaksjon i grupper eller individuelt, telefonsamtaler, konferansesamtaler og webinarer. Skriftlige kommunikasjonsformer inkluderer e-post, organisasjons nyhetsbrev, oppslagstavler i et bruksrom eller annet fellesområde, lønnsspor, nyhetsbrev for nyhetsbrev, direktemeldinger, håndskrevne notater og forslagskasser. Visse kommunikasjonsmidler kan ikke sanksjoneres av organisasjonen, noe som gjør dem til gunstige metoder for uoffisiell kommunikasjon.