Faktorer som påvirker arbeidsytelsen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hver leder eller bedriftseier ønsker et personale som utfører på et optimalt nivå hele dagen, hver dag. Mens enkelte bedrifter har lag som jobber på eller nær toppen hver dag, er det mer vanlig å finne ansatte som har kortsiktige eller pågående ytelsesproblemer. Faktorene som påvirker arbeidsytelsen varierer, og noen ganger er det mer enn én faktor som forårsaker problemer.

Dårlig arbeidsmiljø

Når dine ansatte kommer til jobb og støter på et arbeidsområde som er for varmt, kaldt, mørkt, dårlig ventilert eller skittent, kan ytelsen deres lide. Å skape et ideelt arbeidsmiljø betyr mer enn å installere klimaanlegg eller feire gulvene, skjønt. Hvis utstyret hele tiden bryter ned, eller datamaskinene og programvaren er utdaterte, lider produktiviteten. Ansatte kan ikke fullføre oppgavene deres til rett tid, eller må bruke tid på å utføre andre mindre viktige oppgaver mens de venter på reparasjoner. Manglende investering i arbeidsmiljøet kan også få ansatte til å være undervurdert, og i sin tur kan de ikke utnytte sitt fulle potensiale.

Samarbeidsprosesser

Det sosiale og samarbeidsmiljøet på jobben påvirker også arbeidets ytelse. Et miljø som fremmer samarbeid, samarbeid, tillit og deling av ressurser, er mer sannsynlig å fremme toppspillere enn en der ansatte er altfor konkurransedyktige og mistenkelige for hverandre. Kontorsladder, for eksempel, både avfallstid og skaper et negativt arbeidsmiljø. Vennskap blant medarbeider kan bidra til å forbedre ytelsen; en gallupundersøkelse indikerer at utviklingen av nært vennskap på jobben kan øke medarbeidernes tilfredshet med nesten 50 prosent. Arbeidsvenner kan tjene som lydkort for ideer og venting, og bidra til å holde deg engasjert i arbeidet ditt.

Jobbbeskrivelse og ferdigheter

Noen ganger kommer jobbprestasjon rett og slett ned til jobben, og personen som gjør det. Mens de fleste selskaper legger mye tid og krefter på å finne den rette personen for å fylle hver posisjon, er det tidspunkter når det ikke er akkurat den rette kampen. Din kompetanse og erfaring er kanskje ikke tilstrekkelig for stillingen, eller kanskje din arbeidsform ikke passer med selskapets politikk og forventninger. I begge tilfeller, når du sliter med å fullføre de grunnleggende oppgavene til din posisjon, vil ytelsen din lide. Men andre ganger er jobben i seg selv problemet. Hvis jobbeskrivelsen ikke er klar, eller du har for mange eller for få oppgaver å fullføre, kan det hende du har problemer på jobben. Klare, veldefinerte stillingsbeskrivelser og tilstrekkelig opplæring, støtte og belønninger er viktige for å oppnå høy ytelse.

Personlige problemer

Mens de fleste ledere forventer at deres ansatte skal forlate sitt personlige liv ved døren når de kommer til jobb, er det ikke alltid mulig. Utenfor faktorer, som ekteskaps- og familieproblemer, økonomisk kamp eller sykdom, kan påvirke jobbprestasjonen din. Faktisk anslår National Institute for Mental Health at depresjon står for nesten 11 milliarder dollar i fortapt produktivitet hvert år. Kommer til å jobbe etter at du har gått opp hele natten med et sykt barn eller fielding telefonsamtaler fra samlebyråer hele dagen, kan du la deg dreneres og ufokusert. Bunnlinjen er at hvis du bruker tid på å håndtere personlige problemer, er du sannsynligvis ikke 100 prosent fokusert på arbeidet ditt, noe som kan føre til dårlig ytelse.