Ulike ansattes utviklingsmetoder og deres fordeler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medarbeiderutviklingsprogrammer nytte både selskapet som en helhet og de ansatte. Velutviklede medarbeidere med riktig opplæring og faglige mål utfører ofte bedre enn ansatte som får liten utvikling eller trening gjennom arbeidsgiveren. Bedre utførelse av ansatte vil hjelpe bedrifter med å lykkes, og ansatte kan nyte arbeidet sitt mer når de jobber mot et mål.

Kjerneopplæring

Kjerne- eller grunnleggende opplæring er grunnlaget for en god utviklingsplan. Kjerneopplæring omfatter å lære nye ansatte det grunnleggende i jobben sin, for eksempel arbeidsoppgaver, hvordan man jobber med medarbeiderprogramvare, selskapsforventninger og både virksomhetsmål og avdelingsmål. Mange bedrifter utfører denne opplæringen for alle nye hyringer. Kjernetrening hjelper med å få en ny ansatt på høyre fot, ved å gi ham trening han trenger for å gjøre jobben sin.

Personlige utviklingsplaner

Personlige utviklingsplaner er en utviklingsmetode som fokuserer på medarbeiderens faglige liv. Med denne metoden jobber arbeidsgiveren med den ansatte for å sette personlige faglige mål. Arbeidsgiver og arbeidstaker vil opprette en liste over mål og en plan for å oppnå dem, for eksempel å øke til et høyere nivå i selskapet eller møte en høyere salgskvote. Personlige utviklingsplaner bidrar til å holde ansatte på sporet i selskapet, og oppfordre en ansatt til å jobbe hardere.

Lederskapstrening

Ledelsestrening er en utviklingsmetode som brukes til å hjelpe godt utøvende medarbeidere å øke til et ledelsesnivå. Med ledertrening er de beste ansatte plassert i et spesialisert treningsprogram som hjelper dem med å utvikle ferdighetene de trenger for å bli teamledere eller veiledere. Disse programmene innebærer også ofte å skape personlige mål. Ledelsesprogrammer hjelper bedrifter å fremme fra innsiden, og oppfordre ansatte til å nå høyere nivåer.

Mentor Utviklingsprogram

Et mentorutviklingsprogram er en metode for å sammenkoble et ledelsesmedlem med en ansatt for å hjelpe medarbeiderne til å oppnå mer i sitt faglige liv. For eksempel kan en veileder bli mentor til en gruppeleder. Veilederen møtes regelmessig med teamlederen, hjelper teamlederen med å utvikle profesjonelle mål og opprette kontrollpunkter for å sikre at hun oppfyller disse målene. Ved hjelp av mentorprogrammet kan et selskap utvikle sterkere medarbeidere, og hjelper medarbeiderne til å utvikle bedre relasjoner til ledelsen.

Anbefalt