Franchise Vs. Leie

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Franchiseavtaler med morselskaper fører til et svært vanlig andre spørsmål, om du skal leie eller kjøpe et sted for den nye franchisen. Selv om leasing gir mer fleksibilitet i lokalisering og vedlikehold, gir det ikke franchiseeierne full kontroll over stedet.

Franchise

En franchise er en avtale med et morselskap om å selge selskapets produkter utelukkende i et bestemt område uten konkurranse fra andre som selger for det morselskapet. Det vanligste eksemplet på franchise er fastfood-restauranter, som McDonalds eller Burger King.

Fordeler med Leasing

De som leier plass til en franchise har fordelen av å vanligvis finne eiendom med en bedre beliggenhet som oppmuntrer til mer virksomhet. Videre har en utleier ansvaret for å opprettholde bygningen og sikre vedlikehold på områder som VVS, oppvarming og kjøling.

Ulempene ved leasing

Når du leier et rom, gir franchiseeieren litt kontroll over virksomheten til utleier av eiendommen, som kan bestemme noen viktige elementer angående franchisen. Disse inkluderer driftstimer og bygningsoppsett, noe som kan påvirke resultatet. Ved utleie må franchiseinnehaveren få alle avtaler skriftlig for å forsvare det som kan gjøres med eiendommen og de angitte driftstimene. Leieavtalen definerer franchisens evne til å operere innenfor visse juridiske parametere.

Anbefalt