Målinnstilling for HR-ledere

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Menneskelige ressurser ledere kan øke ytelsen til ansatte gjennom bruk av målstilling. Målinnstilling etablerer klare mål for ansatte og bedrifter å oppnå. Dette kan føre til økt ytelse på individ- og bedriftsnivå. HR-ledere bør være oppmerksomme på hvilke typer mål som skal settes og hvordan man velger, måler og endrer dem.

Typer mål

Det er to typer HR-mål, individuelle mål og bedriftsmål. Individuelle mål inkluderer personlige ytelsesforanstaltninger, for eksempel salg eller individuelt genererte inntekter, og personlige utviklingsmål, som økt utdanning eller sertifisering. Selskapets mål er HR-mål for selskapet som helhet, som redusert medarbeideromsetning og økt inntjening per ansatt. Både individuelle og bedriftens mål er viktige for en firmas HR-suksess.

Valg av mål

HR-mål bør velges i henhold til SMART-rammen, som sier at HR-mål skal være konkrete, målbare, oppnåelige, relevante og rettidige. Et eksempel på et SMART mål for HR ville være å øke salget per person i hjemmemarkedsseksjonen fra $ 10 000 per måned til $ 12 000 per måned i løpet av det neste året.

Målemål

For å vite om HR-mål har vært vellykket, er det viktig å måle dem. En vanlig måte for HR-ledere å gjøre dette er med en gapanalyse. En gapanalyse tar det ønskede målet og måler forbedringen som trengs for å nå det. Ledere bør utføre en gapanalyse før du implementerer mål og deretter utføre det jevnlig for å se om målet er oppfylt.

Endre mål

Det er viktig for ledere å overvåke målene sine og gjøre endringer om nødvendig. Hvis et mål ikke lykkes, må lederen vurdere hvorfor og deretter bestemme om det er mulig å oppnå målet eller om det skal endres. Ledere må også være oppmerksomme på eksterne krefter, som for eksempel endringer i arbeidsmarkedet, som kan kreve endringer i HR-mål.

Anbefalt