Rolle av HR i en eiendomsbedrift

Innholdsfortegnelse:

Anonim

HR-avdelingen i en bedrift, også kjent som HR-avdelingen, er ansvarlig for alt som har å gjøre med de ansatte i virksomheten. Det samme gjelder for et eiendomsfirma. Eiendomsmegler som representerer byrået og kontorassistentene må ha en avdeling eller en gruppe HR-arbeidere der de kan få støtte og råd om hvordan man håndterer medarbeiderforhold og adresserer personalspørsmål.

Ansette og rekruttere

Personaleavdelingen i et eiendomsforetak er ansvarlig for rekruttering, intervju og ansettelse av nye eiendomsmeglere og agenter. Selv om de fleste eiendomsmeglere blir betalt i provisjon, er de fortsatt representert av eiendomsmegler. De ansatte som jobber på eiendomsmeglingskontoret må også rekrutteres og ansettes for å sikre at de oppfyller selskapets faglige standarder. Hver ansatt eller agent som kommer gjennom eiendomsmegling, må forstå prosedyrene og forskriftene som gjør byrået troverdig og eksperter i eiendomsbransjen.

Interne operasjoner

Personaleavdelingen sikrer også at alt går og fungerer som forventet internt mellom eiendomsmeglerens ansatte. Dette inkluderer prosedyrer for håndtering av trakassering på arbeidsplassen, juridiske forhold vedrørende salg av boliger eller leiligheter og avfyring av uproduktive ansatte. Personaleavdelingen er også ansvarlig for å opprette og oppdatere sikkerhetsprosedyrer for eiendomsmeglingskontoret, slik at alle ansatte er trygge til enhver tid.

Agenter og prosedyrer

Selv om eiendomsmeglere ofte jobber med provisjonene fra salg av eiendomsmegling, må de følge bestemte salgsprosedyrer for å opprettholde eiendomsmeglingens standarder og troverdighet. Det er HR-avdelingens ansvar å undervise agenter om disse prosedyrene og sikre at de følges og respekteres i hvert salg. Dette kan inkludere å informere kjøpere om prosedyrene, om utlånsalternativer og om leasing av eiendommen, dersom huset ikke selger etter ønske.

Evalueringer og støtte

Som et annet selskap utfører et eiendomsmegler også ansatte- og agentevalueringer. Ethvert selskap ønsker ikke å beholde ansatte som ikke er motivert til å jobbe og er ansvarlig for byrået. Agenter som representerer virksomheten, sammen med de interne kontormedarbeidere, evalueres årlig av eier av agenturet med støtte fra HR-avdelingen. Evalueringene sikrer at arbeidstakere og agenter utfører som forventet fordel for eiendomsmegling.