Fem praktiserende eksempler på lederskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De fem praksisene for eksemplarisk lederskap i "Leadership Challenge" av James Kouzes og Barry Posner er blitt en global industristandard for bedriftsledelse. Ifølge Wiley-utgiveren, vinner av 2009 Forbes-prisen for Best Big Company, viste virksomheter som styrte disse rutene en nettoinntektsvekst på 841 prosent, sammenlignet med selskaper med anemisk lederskap, noe som resulterte i en vekstrate på negativ 49 prosent.

Modell suksess

En leder setter standarden for fortreffelighet. En leder etablerer prinsipper for hvordan jevnaldrende, kunder og bestanddeler blir behandlet. En leder må inspirere andre og hjelpe dem med å oppnå mindre mål som grunnlaget for å nå større mål. Vellykkede ledere fungerer som et grensesnitt mellom arbeidstakere og byråkrati. De gir sine underordnede retninger mens man markerer alle forhandlinger med høyere-ups.

Inspire Vision

Ledere har tro på seg selv og andre. De må tro at de kan forbedre ting. Ledere må skape en felles visjon for fremtiden. En leder må få andre involvert og entusiastiske over selskapets fremtid. En leder gjør at alle involverte føler at de er en del av noe større enn seg selv. En leder har et jerngrep i en fløyelshanske. En leder må ha en god grad av selvtillit og overbevisende evner.

Omfavne nye utfordringer

Ledere godtar ikke ting som de er bare fordi de alltid har vært på den måten. Ledere er ikke redd for å initiere potensielle forbedringer. Ledere godtar de uunngåelige tilbakeslagene underveis, og bruker dem til å ytterligere inspirere veksten. Ledere omfavner den nye og slipper den gamle. En leder tar beregnede risikoer for å oppnå varige forbedringer.

Styr andre

Ledere oppmuntrer til samarbeid og dyrking av moral. De skaper en atmosfære av gjensidig respekt der folk behandles anstendig på en konsistent basis. Ledere gjør det mulig for andre ved å legge vekt på deres styrker i stedet for å være en avvikende av svakhetene. Ledere gjør at folk føler seg positivt og bemyndiget til å nå sine mål. Ledere oppfordrer folk til å be om hjelp når de trenger det uten å skamme seg. Ledere bidrar til å få frem det beste i andre.

Heve moral

Ledere fremmer håp og engasjement. Ledere får andre til å føle seg godt om seg selv ved å gjenkjenne sine kollektive og individuelle bidrag. Ledere motiverer folk til å være fast bestemt på å nå sine mål. Ledere lar folk vite at de er en viktig og integrert del av det hele. Ledere arbeider for å opprettholde positive, sunne, profesjonelle forhold som resulterer i økt produktivitet.