Hva er fordelene med produktposisjonering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I markedsføringen er et produkts målmarked et sett med forbrukere med lignende egenskaper og behov som kan være interessert i å kjøpe produktet. Markedsførere "posisjonerer" sitt produkt i målmarkedet for å få nye kunder og lykkes med å sikre flere kunder enn konkurrerende produkter. Posisjonering krever at markedsførere undersøker sine kunder slik at de forstår målgruppens synspunkt. Når markedsførere ser produktet fra kundeperspektivet, kan de bruke reklame for å overtale målmedlemmer til å kjøpe produktet.

premie

God posisjonering sementer produktet i kundens bevissthet. Det gir kunden informasjon om produktet på en unik måte som resonerer og sier sitt sinn for alltid. Hvis du utfører riktig, oppretter positing verdi, slik at kunden betaler mer for produktet fordi de forstår og er enig med produktets posisjon. Denne gjennomføringen krever bruk av reklame for å forklare forbrukerne likheter og forskjeller mellom produktet og konkurrerende produkter, slik at kundene forstår hvorfor de skal betale en premie.

branding

Bedrifter kan velge å utvide sin posisjonering for å skape et merke. Et merke er et firmanavn som merker et produkt eller en familie av produkter og har en klar posisjon i kundens sinn. Varemerker som kunder ser som positive kommandopremiepriser. Varemerker kan utvide sin markedsposisjon til nye produkter som morselskapet introduserer. Dette er en fordel i forhold til selskaper som ikke har merkevareposisjonering fordi ukjente nye tilbud ikke kan gi en premie.

Kategori krav

Markedsførere bruker reklame til å gjøre krav om kategorien som produktet tilhører og beskrive produktets posisjon i kategorien. Kategori krav beskriver hvordan produktet er bedre enn konkurrenter. For eksempel kan en reklame for en penn gjøre at kategorien hevder at den går tom for blekk sjeldnere enn andre penner. Kategori krav bidrar til å definere og styrke produktspesifikasjon og generell merkevare.

Differensiering

Hvis kundene ser nok positive forskjeller mellom en produktposisjon og konkurrentens posisjon, blir produktet differensiert. Dette betyr at produktet har konkurransefortrinn, og mange kunder tror at produktet fungerer bedre og på måter som konkurrerende produkter ikke kan utføre. Kunden kan føle at de har en fordel over andre som ikke bruker produktet. Kunder som forteller andre om denne fordelen, skiller seg videre ved å gjøre ord for munnkategorier, øke produktets posisjon og spre gunstige opplysninger om merket.