Fordelene ved markedsføringssegmentering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsegmentering er en vanlig prosess i markedsføring for å definere og skape forskjellige markedssegmenter fra et større målmarked, ifølge Business Dictionary. Markedsegmenter er grupper med klare og forskjellige behov og egenskaper i forhold til det større markedet. Segmentmarkeder gir enorme fordeler for bedrifter og markedsføringsfirmaer.

Sterkere posisjonering

I sin strategiske markedssegmenteringsartikkel "Fire fordeler med markedssegmentering" forklarer 30-års markedsføring og kommunikasjonsprofessor Linda P. Morton, Ed.D., at markedssegmentering hjelper bedrifter med å oppnå sterkere posisjonering. Posisjonering skaper en distinkt oppfatning i kundens sinn om hva som gjør produktene forskjellige og bedre. Å ha smalere definerte segmenter gjør det lettere for markedsførere å levere effektive meldinger som formidler fordelene og verdien som ønskes av det distinkte segmentet.

Forbedret effektivitet

Markedsføringseffektivitet er en stor vekt på markedssegmentering. Ved å bryte kunder inn i definerte segmenter, kan bedrifter fjerne prospekter fra hensyn når de velger media for meldingstjenester. Annonser blir vanligvis betalt for basert på antall personer som er nådd av en melding. Meldinger som leveres til personer som ikke er i et bestemt segment, har liten forretningsfordel og spilder penger. Segmentering av markeder og selektiv distribusjon av markedsføringsmeldinger forbedrer verdien av meldingen.

Konkurransedyktige fordeler

Morton påpeker at nøye og nøyaktig definerte markedssegmenter gir deg en konkurransefortrinn over konkurrenter. I hovedsak er det selskapet som forstår best hva som gjør kundene unike innenfor et segment, og forskjellig fra ett segment til det neste, vinner. Ved å bedre kjenne dine kundesegmenter, er du mest sannsynlig å levere en effektiv verdi proposisjon som lokker kunden til merkevaren din. Når du vet hvem du prøver å nå, kan du utføre mer målrettet forskning for å lære mer om kunder og levere meldinger som best passer dine merkevarestyrker til deres behov og ønsker.

Målrettet media

Å velge den beste medieklassen og kjøretøyet for å levere markedsføringsmeldingene er avgjørende for effektiv markedsføring. Når du har veldefinerte markedssegmenter og vet hvem du målretter mot, er det lettere å finne riktig medium for å kommunisere.Hvis du selger campingutstyr, kan du for eksempel presentere et tillegg i et utendørs- eller eventyrmagasin, fornuftig gitt sannsynlige interesser av markedet. I en annen artikkel om "Market Segmentation: Media" konstaterer Morton at ulike generelt definerte markedssegmenter er kjent for å bruke visse typer medier oftere.