Betydningen av etikk og markedsføringssegmentering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Etisk markedsføring er viktig for selskapets lønnsomhet fordi et økende antall forbrukere kjøper fra selskaper som er sosialt ansvarlige. Etisk markedsføring krever at selskapet tar moralske beslutninger når det gjelder produktemballasje og meldingstjenester. Hver markedsfører bør forstå bedriftskodeksen og holde seg til det når man setter sammen en markedsføringsstrategi.

etikk

Gjennomgå nåværende markedsføringsstrategier og avgjøre om de er etiske. Læringsmarkedsføringswebsiden sier at du bør spørre om firmaet ditt markedsfører til barn, hvis leverandørene bruker barnearbeid, hvis produktfordeler er overdrevne, og hvis høytrykkssalgsteknikker brukes. Dagens forbruker ønsker å kjøpe fra et selskap som har høye etiske standarder.

segmentering

Segment markedet du selger til, slik at du kan tilby målrettede tilbud som møter behovene til hvert segment. Business Dictionary-nettstedet definerer markedssegmentering som prosessen med å dele et samlet marked i identifiserbare grupper av mennesker med lignende behov. Markedsføring segmentering tillater selskaper å spesialisere sine markedsføring meldinger å være mer overbevisende. Når du planlegger en etisk markedsføringsstrategi, er det viktig å undersøke hvilke segmenter som kan være interessert i at du overholder etiske standarder. Du kan da inkludere denne informasjonen i markedsføringsmeldingene dine til dem. For eksempel kan et kosmetikkfirma angi i et nyhetsbrev for kjæledyrseiere at det ikke tester på dyr.

Samfunnsansvar

Ta med samfunnsansvar i markedsføringsstrategien din. "Forbes" sier at CSR betyr å demonstrere en bekymring for menneskerettigheter, miljø, samfunnsutvikling og ansattes rettigheter. CSR er en del av en etisk markedsføringsstrategi og appellerer til forbrukere som bryr seg om miljømessige og sosiale registreringer av selskaper. For eksempel er Starbucks kjent for å være et sosialt ansvarlig selskap på grunn av sin forpliktelse til kaffebønder som følger miljømessige beste praksiser.

Lojalitet

Du kan nyte en høyere grad av merkevare lojalitet fra forbrukere som bryr seg om etiske forhold hvis du lar dem få vite det du gjør også. "Fast Company" sier at forbrukerne kan diskriminere en merkevare på grunn av etiske bekymringer. Unngå å fornærme dette markedssegmentet, og vinn lojalitet ved å være selskap som overholder høye etiske standarder. Fremhev det faktum at du gjør det, og nyt en konkurransefortrinn på grunn av det.