Menneskelige aktiviteter i tundraklimaet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tundraen består av svært kalde områder i de nordligste og sørlige delene av verden. Til tross for frodige temperaturer og minimal nedbør, lever noen planter, dyr og mennesker i tundraen. En rekke ressurser og dyreliv kan bli funnet der, og tiltrekker seg mennesker fra hele verden. Andre søker å studere eller fotografere tundraens unike egenskaper. Selv om tundraklimaet er langt fra ønskelig for landbruk eller logging, forekommer det ofte en rekke menneskelige aktiviteter der.

Jordbruk

Sommersesongen er fortsatt svært kort i tundraklimaet, så de fleste oppdrettene er bosattorientert. Folk i noen av de nordligste områdene driver sauer, storfe eller renbruksbedrifter, ifølge Encarta Encyclopedia. Slike dyr spiser små planter som vokser i disse områdene. Encarta indikerer at menneskelige aktiviteter lett kan skade økosystemet til tundraen; Det er viktig for bøndene å unngå å forårsake overdreven skade på miljøet.

jakt

Både innfødte og utlendinger utfører jaktaktiviteter i tundraen. De jager caribou, moskusok og andre dyr, ifølge High Arctic Lodge. Mangelen på trær betyr at jegere ikke bruker de samme teknikkene de bruker i mange deler av verden. ThinkQuest indikerer at over jakt ser alvorlig fare for noen arter i det fjerne nord, spesielt moskusokser. Noen jegere trekkes til tundraen for å finne arter som sjelden eller aldri vises andre steder i verden.

Gruvedrift

Boring og gruvedrift opptrer også i tundraen. Canada, Grønland og Russland utfører gruvedrift for ulike ressurser, for eksempel nikkel, ifølge ThinkQuest. Canada og USAs borer for olje i tundraen, og noen ganger eksporterer den til andre land. Disse aktivitetene har forårsaket betydelig miljøskade. Mangelen på store menneskelige befolkninger i tundraområder hjelper olje- og gruveselskapene til å unngå kontroll. Imidlertid har bedrifter og myndigheter møtt økt press fra miljøvernere for å beskytte arktikken mot ytterligere skade.

Andre aktiviteter

Folk besøker også tundra som turister og engasjerer seg i aktiviteter som fjellklatring. Noen forskere reiser til tundraregioner for å studere klima, dyreliv og andre fag. Arbeidstakere konstruerer bygninger og infrastruktur fra tid til annen. Den lille menneskelige befolkningen som bor i tundraen utfører daglige aktiviteter som å kjøpe dagligvarer, gå på skole, lytte til musikk, matlaging og så videre.