Hva er Tier One og Tier Three Kunder?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange bedrifter vil bruke et tiersystem for å klassifisere sine kunder og hjelpe medarbeiderne å lære hvilke kunder som fortjener mest tid og oppmerksomhet. Å være en høyere-nivå kunde betyr at en bedrift ser at det kan tjene mer av deg - det er ikke bekymret for å kutte deg spesialtilbud for å få flere produkter og tjenester i dine hender. Mange bedrifter bruker tier-systemet selv om de ikke åpent vil innrømme eller fortelle deg hvilken tier du tilhører.

Tier ett

Tier 1 kunder er det laveste nivået av kunder. Når selskaper klassifiserer noen som en tier en kunde, så anser de personen som en lavkvalitets kunde, som lett kan koste selskapet så mye som selskapet kan skaffe seg av kunden. Tier 1 kunder er ofte kunder som gjentatte ganger ringer inn med falske klager i et forsøk på å få rabatter eller gratis ting fra selskapet eller chikanere selskapet på andre måter.

Tier To

Tier to kunder er hovedparten av de fleste selskapers virksomhet. Bedrifter sier at det vanskeligste salget er førstegangskunder, og derfor er todelt kunder så viktige. Tier to kunder er kunder som kommer tilbake til tid og igjen for å gjøre både store og små kjøp. Bedrifter kaller noen ganger kunder i lojale kunder, og bedrifter bruker vanligvis mesteparten av tiden og eiendeler som prøver å appellere til denne gruppen av kunder.

Tier tre

Tier tre kunder utgjør vanligvis en svært liten prosentandel av bedriftens kundebase, da disse er levetidskunder: kunder som ikke bare er lojale, men har ikke noe problem å bruke eller investere i firmaet ditt. Tier tre kunder er ofte ivrige etter å utvide sine eksisterende tjenester, og kjøpe helt nye produkter fra din bedrift.

Hvordan bedrifter bruker kundenivåer

Mange bedrifter bruker et tiersystem for markedsføring og salgsfremmende perioder. For eksempel, når et selskap ser på kunder som har "slått seg over" eller sluttet å kjøpe fra dem, vil kundens nivå ofte påvirke hva selskapet gjør, eller hvordan selskapet nærmer seg situasjonen. Hvis en tier en kunde forlot, ser selskapet denne kunden som en hindring og ingen reelt tap; hvis en gruppe tre kunder forlater, vil selskapet ofte se på hvilke nye metoder eller produkter den frigjør for å få kunden til å forlate.

Anbefalt