Skalaøkonomier forklart

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet stordriftsfordeler sier i det vesentlige at når mengden av en gjenstand produsert eller tjenesteydelse øker, reduseres kostnadene per enhet av det gode eller tjenesten. Mange bedrifter rundt om i verden bruker dette konseptet i hverdagens forretningsbeslutninger, ofte ved å bruke det som en måte å rettferdiggjøre om ikke å begynne å produsere et nytt produkt.

Faste kostnader

Det første trinnet med å forstå stordriftsfordeler er faste kostnader. Fast kostnad er kostnaden forbundet med et produkt eller en tjeneste som ikke endres avhengig av antall produserte varer eller tjenester. Dette er generelt knyttet til kostnadene for eiendom, anlegg og utstyr, eller PP & E, og andre slike faste kostnader for å produsere en ny kjøre av en gjenstand, for eksempel å retooling eksisterende PP & E eller trening ansatte i nye disipliner.

Variable kostnader

Variabel kostnad er den andre viktige komponenten i forståelse av stordriftsfordeler. Variabel kostnad er mengden kostnad som avhenger av hvor mange enheter du produserer. Dette kan være konstant, økende eller avtagende avhengig av hvilken type skala du har. For eksempel vil den variable kostnaden for å produsere en vare ut av lett-å-anskaffe materialer i et svært konkurransedyktig marked, forbli det samme, fordi alle innganger er mer eller mindre konstante.

Hvordan økonomien i skalaen fungerer

Fordi din faste pris forblir den samme, dersom variabelkostnaden din enten avtar per enhet eller forblir den samme, reduseres den totale kostnaden for den enheten (med andre ord, prisen for faste kostnader pluss variabel dividert med totalt antall enheter) for hver ekstra enhet du kjøper, fordi den variable kostnaden øker med hver, den faste prisen gjør det ikke. Hvis variabelkostnaden øker med hver ekstra enhet du lager, er det et bestemt avskjæringspunkt hvor stordriftsfordeler ikke lenger fungerer.

Eksempel på ekte liv

Et godt virkelige eksempel på stordriftsfordeler er at en fabrikk produserer fulle bjørner. Forutsatt at fabrikken allerede eksisterer, så vel som utstyret, er den eneste faste prisen retooling fabrikken for det nye designet. Hver bjørn koster også en viss verdi for materialer og arbeidskraft. For eksempel, hvis den faste kostnaden er representert av en enhet, og den variable kostnaden også er representert av en enhet, vil den første enheten koste (1 + 1) / 1 = 2. Den andre enheten vil imidlertid koste (1 + 2) / 2 = 3/2 eller 75 prosent av kostnaden til den første enheten. Dette fortsetter med en reduksjon av avkastningen.

Omfangsøkonomi

Stordriftsfordeler blir ofte forvirret med omfangsøkonomi. Omfangsøkonomiske forhold er tilfeller der hele produksjonskjeden eier (for eksempel å kontrollere alt i skrueproduksjon fra å bryte malmen til den endelige støpingen og emballasjen) eller alt på et gitt nivå (et monopol på det siste trinnet med å produsere skruer) reduseres kostnader. Mange monopoler er horisontale økonomier.

Anbefalt