Fordelene med en rabatt på handel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftseiere og økonomistyrere innser viktigheten av å håndtere fordringer i en bedrift. Bedrifter som har en mekanisme for å motivere sine kunder til å betale i tide, er langt mindre sannsynlig å ha utgifter på grunn av nedskrivning av en dårlig gjeld enn de virksomheter som ikke har noen mekanisme for å motivere sine kunder på den måten. Det er viktige fordeler ved å tilby handelskort.

Kontantstrømforbedring

Den viktigste fordelen ved å tilby handelskort er potensiell forbedring av kontantstrømmen for virksomheten. Bedrifter som tilbyr en handelsrabatt, forkorter vanligvis den gjennomsnittlige innkrevingsperioden for sine fordringer, noe som betyr at arbeidskapital blir mottatt av bedriften på kortere tid. En høyere gjennomsnittlig innkrevingsperiode betyr at virksomheten din har flere midler knyttet til fordringer og vil ikke ha så mye penger tilgjengelig til enhver tid for å dekke utgiftene til virksomheten.

Kunde tillegg

Handelsrabatter er et incitament for en kunde å gjøre forretninger med deg. Trade rabatter kan også være et incitament for en kunde å slutte å gjøre forretninger med sin nåværende handelspartner å gjøre forretninger med deg. Dette gjelder spesielt for små bedrifter som ikke nødvendigvis kvalifiserer for kvantumrabatter, men vil ha fordel av å ha en liten rabatt på listeprisen i form av handelsrabatt.

Forbedring av balansen

En virksomhet som tilbyr en handelsrabatt til sine kunder, har potensial til å forbedre tilstanden i balansen. Kunder som betaler en faktura tidlig på grunn av å motta handelsrabatt, gir selgeren kontant. I tillegg reduserer hurtigbetalingen fordringsbalansen i tide. Ved å øke kontantbalansen og redusere fordringsbalansen, styrker selger eiendeldelen av balansen.